Gündem

FETÖ/PDY'nin Mali Yapılanmasına Yönelik Operasyon

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) mali yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 kişiden 12’si tutuklandı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirilen 22 şüpheli, savcılıkça ifadeleri alındıktan sonra sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği, sorguladığı 22 şüpheliden 12’sini, “FETÖ/PDY üyeliği” ve “FETÖ/PDY’ye finansal destek sağlamak” suçlarından tutuklarken, 10’unu adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, 9 gün önce, FETÖ’nün mali yapılanmasına ilişkin 56 şüpheliyi yakalamaya yönelik Ankara, İstanbul, Bilecik, Düzce, Bursa, Erzurum, Malatya ve Tekirdağ’da yaklaşık 60 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, aralarında iş adamları ve dernek yöneticilerinin de bulunduğu 44 kişi gözaltına alınmıştı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 20 şüpheliden 11’i tutuklanmış, 9’u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kamupersoneli.net – AA