Gündem

Fetullah Gülen'in İadesi Hakkında ABD'den Kritik Açıklama!

Beyaz Saray’dan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin yapılan açıklamada, “ABD Başkanı Trup, Türk lidere (Cumhurbaşkanı Erdoğan’a) iade konusunu araştıracağını söyledi” ifadesine yer verildi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU’DA DÜN KONU HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, elebaşı Fetullah Gülen dahil Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) üye 84 kişinin Türkiye’ye iadesine yönelik listeyi ABD’ye sunduklarını hatırlatarak,

“En son Buenos Aires’te bir araya geldiğimizde ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu konu üzerinde çalıştıklarını söyledi ancak somut adımları görmemiz gerek.” dedi.

Çavuşoğlu, 18. Doha Forumu kapsamında düzenlenen CNBC muhabiri Hadley Gamble moderatörlüğündeki yüksek düzeyli mülakat özel oturumunda soruları yanıtladı.

FETÖ elebaşı Gülen’in ABD’den Türkiye’ye iadesi konusunda sürecin nasıl ilerlediğine ilişkin bir soru üzerine Çavuşoğlu, herkesin bir “CIA ajanı olan rahip Andrew Brunson”a odaklandığını ancak Türkiye- ABD ilişkilerinde bu konudan daha büyük meseleler olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, bu meselelerden birini ABD’nin Suriye’de YPG/PKK’ya verdiği desteğin oluşturduğunu ve bunun Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit ettiğini, diğer ciddi meselenin ise 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanların elebaşı Gülen’in hala ABD’de yaşaması olduğunu kaydetti.

FETÖ ve elebaşına ilişkin FBI tarafından birçok eyalette yürütülen soruşturmada bu örgütün karanlık tarafının ve ABD yasalarını nasıl ihlal ettiklerinin fark edildiğini vurgulayan Çavuşoğlu, “Bizim beklentimiz çok net. İkili anlaşmalarımız var, uluslararası hukuk ortada. Bu kişi ve bu örgüte üye diğerlerini, 84 isimden oluşan listeyi, Türkiye’ye iade talebiyle ABD’ye sunduk.” dedi.

Çavuşoğlu, Gamble’ın “Bunun gerçekleşeceğine inanıyor musunuz?” sorusu üzerine, “En son Buenos Aires’te en son bir araya geldiğimizde ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu konu üzerinde çalıştıklarını söyledi ancak somut adımları görmemiz gerek. Üzerinden neredeyse iki, hatta üç yıl geçti.” diye konuştu.