Gündem

'Fırat Kalkanı Harekatı Bir Dönüm Noktasıdır'

Marmara Üniversitesi (MÜ) Sosyal Araştırmalar Öğrenci Topluluğu (MÜSAT) tarafından Siyasal Bilgiler Fakültesi Konferans Salonu’nda, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yerel Yönetimler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erbay Arıkboğa moderatörlüğünde “Küresel ve Bölgesel Aktörlerin Suriye Stratejisi” başlıklı panel düzenlendi.

AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya söz konusu panelde bir konuşma yaptı. Mustafa Özkaya konuşmasında Fırat Kalkanı Harekatına da değindi.

FIRAT KALKANI HERAKATI BİR DÖNÜM NOKTASI

Mustafa Özkaya Fırat Kalkanı Harekatı’nın bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak açıklamasına şöyle devam etti;

“Büyük bir başarı elde edildi, DEAŞ bizim sınırımızdan uzaklaştırıldı. Harekat öncesinde Türkiye’de neredeyse her hafta bir bombalı saldırı, bir intihar eylemi, bir kaos girdabına sokma çabalarıyla karşılaşıyorduk. Bunun azalması veya yok olması büyük ölçüde Türkiye’nin sınır ötesine geçmesiyle mümkün oldu. Eğer sınır ötesinde geçilip DEAŞ’la direkt savaşılmasaydı ve PYD/PKK ile sınır ötesinde alanı daraltılmasaydı, kaos girdabı devam edecek ve Türkiye’ye giriş çıkışlar kontrolsüz hale gelecekti. Ayrıca son dönemdeki başarılı istihbarat destekli operasyonlarla PKK’nın ülke içinde terör faaliyetleri neredeyse tamamen durduruldu. Bu trend böyle devam ederse Türkiye’nin iç istikrarına önemli katkıda bulunacağını düşünebiliriz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA