Gündem

FLAŞ! 3 İlde Dev Operasyon: Çok Sayıda Gözaltı Var

27 ZANLI GÖZALTINA ALINDI !

Diyarbakır merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda rüşvet aldıkları iddiasıyla 12’si polis memuru 27 zanlı gözaltına alındı. Konu ile ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında kent genelinde aralarında polis, ve adliye çalışanının da bulunduğu zanlıların, “aranma durumu”, “adli işlemleri” ve “kolluk birimlerinde meydana gelen olayları çözecekleri” iddiasıyla rüşvet, irtikap, şantaj ve tehdit suçlarını işledikleri gerekçesiyle 30 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin koordinasyonunda Diyarbakır, Rize ve Ankara’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda haklarında yakalama kararı çıkarılan 30 şüpheliden 12’si polis biri adliye personeli 27 zanlı yakalandı.

OPERASYONLARDA ELE GEÇİRİLENLER

Söz konusu operasyonlarda şunlar ele geçirildi;

“2 ruhsatsız tabanca, saat görünümlü gizli kamera, gizli kamera olduğu değerlendirilen küçük kamera, çok sayıda kimlik fotokopisi, nüfus kayıt örnekleri, adli sicil kaydı evrakları, farklı kişilere ait fotoğraflar ile birçok dijital materyal.”

Gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ayrıca yakalanamayan 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Kamupersoneli.net – ANKARA