Gündem

Flaş açıklama! Baraj kurudu! Şehre 36 saat su verilemeyecek!

Kayalıköy Barajı’ndan su alınmayacağı için kent genelinin içme suyu ihtiyacı Süloğlu Barajı’ndan karşılanacak. Bağlantı çalışmaları sebebiyle 36 saat boyunca su kesintisinin yaşanacağı duyuruldu. Belediye yazılı açıklama yaptı.

DOLULUK ORANI YÜZDE 3’ÜN ALTINA İNDİ

Kent su sağlayan Kayalıköy Barajı’nın aktif doluluk oranının yüzde 3’ün altına düştüğü belirtildi. Barajdaki aşırı kuruluk sebebiyle, içme suyu ihtiyacının başka barajdan sağlanacağı için su kesintisi yaşanacağı ifade edildi.

Flaş açıklama! Baraj kurudu! Şehre 36 saat su verilemeyecek!

36 SAAT BOYUNCA SU VERİLEMEYECEK

Edirne Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada yarın saat 13.00’ten itibaren 36 saat boyunca şehir merkezine su verilmeyeceğini şu sözlerle duyurdu:

“Sağlıklı ve kesintisiz içme suyu ihtiyacının Süloğlu Barajı’ndan sağlanabilmesi için Süloğlu isale hattının Kayalıköy isale hattına Küküler Köyü mevkiinde bağlantısı yapılacak olup şehir merkezine su iletimi bağlantı işlemleri tamamlandıktan sonra sağlanacaktır. Bu sebeple 26 Kasım Perşembe günü 13.00’ten itibaren azami 36 saat süre ile şehir merkezine su verilemeyecektir. Vatandaşlarımızın tedbirli olmaları önemle rica olunur. Anlayışınız için teşekkür ederiz”