Gündem

Flaş Açıklama: Suriyelilerin İşsizliğe Etkisi Yok !

Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih Zeki Haklı Suriyeliler hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Salih Zeki Haklı açıklamalarında Suriyelilerin işsizliğe etkilerinin olmadığını ifade etti.

“3 MİLYONU AŞAN SURİYELİ SIĞINMACI BULUNUYOR”

Salih Zeki Haklı “Suriyeli Sığınmacılara Dair Tehdit Algısı: Önyargılar ve Gerçekler” konulu sunum yaptı. Konu ile ilgili olarak Zeki Haklı açıklamalarında “Ülkemizde şu anda 3 milyonu aşan Suriyeli sığınmacı bulunmaktadır. 2012’den sonra sayıda yüzde 100 artış oldu. Artış ciddi şekilde devam ediyor. Pilot il olarak seçilen Ankara’da 400 kişiyle yüz yüze gerçekleştirilen anketlerden ve ilgili kurumların istatistiksel raporlarından elde edilen verilerden, katılımcıların kaygılarının ekonomik, asayiş ve sosyokültürel konularda yoğunlaştığı görüldü.” ifadelerine yer verdi.

İŞSİZLİK AÇIKLAMASI

Ayrıca Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih Zeki Haklı “Türkiye’de 2010-2016’daki işsizlik oranlarına baktığınız zaman, Suriyelilerin yoğun olarak Türkiye’ye gelmeye başladığı tarihten sonraki dönemle doğru orantılı olmadığını görüyoruz. Nitekim Türkiye’nin 2016 işsizlik rakamının, Suriyelilerin bulunmadığı 2010’a göre ekside olduğunu görmekteyiz. 

Suriyeli nüfusun yoğun bulunduğu Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’in işsizlik oranlarına baktığımızda da 2016’daki oranın, 2011’e göre ekside olduğunu görmekteyiz. Sadece Kilis’e baktığımızda ise işsizliğin yıldan yıla azaldığını görüyoruz. Türkiye’deki Suriyelilerin işsizliğe neden olduğu önermesinin bilimsel açıdan doğrulanabilir bir tarafının olmadığını düşünüyoruz.” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA