Gündem

Flaş ! Endonezya'da 6,5 Şiddetinde Deprem ( Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var )

 Endonezya’nın Açe eyaletinde meydana gelen depremde ölenlerin sayısı 54’e yükseldi


ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), merkez üssü Açe eyaletine bağlı Sumatra Adası’ndaki Pidie Jaya olan depremin büyüklüğünü 6,5 olarak güncelledi.

Daha önce büyüklüğü 6,4 olarak açıklanan depremin, yerel saatle 05.03’te, 10 kilometre derinlikte meydana geldiği ve 15 saniye sürdüğü belirtildi. 

Açe’deki ordu sözcüsü General Tatang Sulaiman, Pidie Jaya’da 52, Bireuen bölgesinde de 2 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. 

“105 dükkan, 125 ev, 14 cami, bir okul ve hastane deprem nedeniyle yıkıldı. 400’den fazla yaralı hatanelere sevkedilirken, bunların 72’si ağır yaralı olarak tedavi altına alındı.”
Endonezya Kızılhaçı, yıkılan binaların enkazı altında kalanlar olduğunu, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. 

Pidie Jaya, Samalangga ve Bireun’da hasara neden olan deprem, 170 kilometre uzaklıktaki eyalet başkenti Banda Açe’de de hissedildi. 

Depremin merkez üssüne yakın bölgelere elektrik verilemiyor. 

Endonezya Meteoroloji, Klimatoloji ve Jeofizik Kurumu (BMGK) Başkanı Andi Eka Sakya, gazetecilere yaptığı açıklamada, tsunami beklentisinin olmadığını söyledi ve  “Halkın sakin olmasını istiyoruz. Herhangi bir yeni sarsıntı veya tsunamisi yok. Ekiplerimiz gereken çalışmaları sürdürüyor.” dedi. 

Bölgede, depremin ardından 5 artçı sarsıntı daha kaydedildi.

Kamupersoneli.net – AA