Gündem

Flaş Gelişme: AB, HDP İçin Olağanüstü Kapsamda Toplanma Kararı Aldı!

AB büyükelçilikleri, ülke gündemiyle alakalı olarak olağanüstü koduyla bir toplantı gerçekleştiriyor. Toplantının ana konusu da HDP ve HDP milletvekillerine yönelik olarak uygulanan gözaltı kararları. İfade vermeye gitmeyen HDP vekillerine yönelik uygulanan, zorla gözaltı girişiminin kendilerini rahatsız ettiğini ifade eden büyükelçilikler, olağanüstü toplantı gerçekleştiriyor.

-Tedirginlik yaşıyoruz

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin, AB ülkelerinin büyükelçilerini Ankaraya toplantıya çağırması, Mogherinin Twitter’da “Demirtaş ve diğer vekillerin gözaltına alınması nedeniyle son derece endişeliyim” şeklindeki paylaşımları nedeniyle de tüm AB elçilikleri toplanacaklar.

-Gündem HDP, vekillerin gözaltı kararları ve büyükelçiliklerin durumu

Vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve ifade vermeye gitmeyen vekillere yönelik gözaltı kararlarının uygulanmasına yönelik tedirginlik yaşadıklarını belirten AB büyükelçilikleri, HDP için olağanüstü toplanma kararını uyguluyorlar. Tüm Dünya ülkelerinde, HDP ve yaşanan gelişmelere ilişkin tepkiler gelirken, destek çıkan tek ülke Azerbaycan oldu.

 

Bir Yorum

  1. ya bu dünya düzeni bizi türk olduğumuz islam ı benimsediğimiz için dışlarken nasıl oluyorda türk insanı hakkında kararlar alabiliyor biz onlar için dış kapıysak öyle durmalıyız duruşumuzla