Gündem

Flaş İddia ! İki Ay Askerlik Geliyor: Yeni Yasama Döneminde Gündeme Gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından askerlik sisteminin değiştirilmesi üzerine talimat verildi. Yeni sistem kurulması üzerine çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalara yeni yasama döneminde gündeme gelecek.

2 AYLIK ASKERLİK

Konu ile ilgili olarak Milliyet Gazetesinden Abdullah Karakuş’un aktardıklarına göre AK Parti kulislerinde edinilen ilk izlenimlere göre yeni sistemin bedelliye ihtiyaç duyulmayacak bir sistemi alternatifli olarak getirecek. Askerlik süresi için de 2 aylık bir sürenin ön plana çıktığı ifade ediliyor.

Ayrıca Abdullah Karakuş’un aktardıklarına göre belli bir para yatırmak sureti ile 2 ay askerlik yapılması böylece sürekli yaşanan bedelli tartışmalarından bitirilmesinin hedeflendiği vurgulandı. 

ESKİ SİSTEM DE KALACAK

Tüm bunların yanı sıra askerlik sisteminde eski sistemin de kalması düşünülüyor. Buna göre isteyenin uzun, isteyenin para yatırarak kısa süreli askerlik yapması sağlanacak. Önümüzdeki günlerde hem süre hem de ücret çalışması alternatifli olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Böylelikle son karar verilmiş olacak.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Zenginlere yönelik hep çalışmalar…

    Sen zengin oğlusun incitme yazıktır Ananı. Ver 15000 TL yi fakir kurtarır Vatanı..

  2. Temmuzdan beri bu sistemi bekliyoruz.Herkes için öngörülebilir güzel bir sistem gelsin.Tez zamanda netleşir İnşAllah