Gündem

Flaş İddia: Melih Gökçek'in İstifası Askıya Alınabilir !

Bilindiği gibi AK Parti’de hem teşkilatlar hem de yerel yönetimler konusundaki yenileme çalışmalarına hız verildi. 

SÜREÇ HIZLANDIRILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yapmıştı ve açıklamasında “Yolumuz uzun, işimiz çok, zamanımız dar” ifadelerine yer verdi. Bu açıklamanın sürecin hızlandırılması talimatı olduğu belirtildi.

Teşkilatlardaki yenilenme çalışmalarının Şubat 2018’e, istifası istenecek belediye başkanları ile ilgili sürecin ise yılbaşına kadar tamamlanması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise kurmayları ile bir değerlendirme yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı değerlendirmede ‘yenilenmenin’ önünde kimsenin engel olmaması gerektiğini söylediği öğrenildi.

Konu ile ilgili olarak Türkiye Gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun aktardıklarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle teşkilat ile belediye, belediye ile milletvekilli ve yine yerel yöneticiler ile kamu yöneticileri arasında sıkıntı yaşanan illerde ‘tavizsiz’ değişim istediği ifade edildi. 

GÖRÜŞME OLMADI

Son olarak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un, Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı’ya yönelik sözlerine Erdoğan’ın sert tepki gösterdiği ve “Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Milletvekili arkadaşımıza hele de bir kadın milletvekilline bu şekilde davranılamaz” dediği belirtildi. AK Parti kulislerinde, Cumhurbaşkanının, randevu talebine ve birkaç gündür Ankara’da olmasına rağmen, Uğur’la görüşmediği belirtildi.

“HERKES FEDAKARLIK GÖSTERMELİ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le ilgili olarak ise, “2019’da aday olmayacağını” açıklaması durumunda istifa sürecinin askıya alınacağı iddia edildi. Erdoğan’ın Gökçek’le yaptığı görüşmede, bir önceki yerel seçimlerde Ankara’nın kıl payı kazanıldığını, bu riskin 2019 seçimlerinde de yaşanmaması için ‘Herkesin fedakarlık’ göstermesi gerektiğini söylediği öğrenildi. 

İSTİFA SÜRECİNİN DURDURULACAĞI DEĞERLENDİRMESİ YAPILIYOR

AK Parti kulislerinde, Gökçek’in yakın bir süre içinde kamuoyuna “Kendisinin ve oğlu Osman Gökçek’in 2019’da adaylığının söz konusu olmayacağına” yönelik açıklama yapacağı, bu durumda istifa sürecinin durdurulacağı değerlendirmesi yapılıyor.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA