Gündem

Flaş Suriyeli Kararı: 'Memlekete Gidebiliyorlarsa Sığınmacı Değiller' (Sınır Dışı Edilecekler)

Türkiye’de yaşayan Suriyeli sığınmacıların bayram tatillerinde ülkelerine girmelerine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Bu tartışmalar devam ederken Avrupa’dan dikkat çeken bir karar alındı.

SIĞINMACI STATÜSÜNDEN ÇIKARILACAKLAR

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer konu ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Almanya İçişleri Bakanı açıklamalarında tatillerde memleketlerine giren Suriyelilerin sığınmacı statüsünden alınacağını belirtti.

Almanya İçişleri Bakanı Bild am Sonntag gazetesine çeşitli açıklamalarda bulundu. Seehofer açıklamalarında “Suriyeli sığınmacı statüsünü taşırken düzenli olarak tatil için Suriye’ye gidenler orada zulüm gördüğünü söylemekte ciddi olamaz” ifadelerine yer verdi.

Alman Bakan bu sorunun öncelikle Suriyelileri ilgilendirdiğini ifade ederek diğer yabancıların da memeleketlerine gittiği öğrenilmesi durumunda sığınmacı statülerinin gözden geçirileceğini belirtti. Ayrıca Alman Bakan durumun müsait olduğunda Suriyeli sığınmacıların tümünün sınır dışı edileceğini belirtti.

MAHMUT TANAL DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, geçici koruma statüsünde bulunan ve bayramda ülkelerine giden Suriyeliler hakkında bir açıklama yapmış ve sığınmacı statüsünden çıkarılarak yapılan yardımların kesilmesi gerektiğini ifade etmişti. 

Konu hakkında Mahmut Tanal’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Şartlar düzeldi diye bayramda vatanlarına dönmeleri halinde artık korumadan yararlanamaz”

Bir Yorum

  1. "SURİYE,li SÖZDE SAVAŞ MAĞDURU" TÜRKİYE,ye SÖZDE Savaş Mağduru Sıfatı Adı Altında Bu İnsanlar,ı Türkiye,nin Başta Büyük Metropoller Olmak Üzere, TÜRKİYE Sınırlarından İ"eri Alarak Kabul Etti., Ve Birçok Maddi Ve Manevi Yardınlarda Bulundu… SURİYEli İnsanlara Bakıldığında TÜRKİYE Vatandaşlarından Çok Daha İyi Şartlarda Yaşadıklarını Görüyoruz., Ayrıca Bu SURİYELİ Meselesi Tamamı İle Gurbette Çalışmak Ve Para Toplama Meselesine Dönüştü., SURİYELİ Insanların,Bayram Bahanesi İle Gayet Rahat Ve Mutlu Birşekilde SURİYE,ye Gidip Burada Kazandıkları Paralar ile Harcama Ve Yatırım Yaptıklarını, Kendi İfadelerinden Görebiliyoruz., Demem Oki BU SURİYE SÖZDE SAVAŞ MAĞDURLARINA YAPILAN KABUL ve YARDIM KONUSU TAM BİR FİYASKO,DUR…

  2. Arkadaşlar Türkiye’nin durumu iyideğil Suriyeliler gitsin aflanlılarda artık Türkiye dert babası değil bizim ekonomi gücümüzü gittikçe yok ediyorlar