Gündem

Fransa Ulusal İstatistik Enstitüsü Açıkladı ! Evsizlerin Yüzde 14'ü Üniversite Mezunu

 Fransa Ulusal İstatistik Enstitüsü (INSEE), 141 binden fazla evsiz hakkında yaptığı çalışmayı yayınladı. Rapora göre evsizlerin yüzde 14’ünü üniversite mezunları oluşturuyor. Eğitimli evsizlerin daha çok ilerleyen yaşlarda sokaklarda yaşamaya başladıkları görülüyor.

INSEE’nin 2012 yılı verilerini baz alan araştırmasında, eğitimli evsizlerin daha çok Paris bölgesini tercih ettikleri kaydediliyor. Eğitimli evsizlerin bir diğer özelliği ise, erkeklerin genellikle Afrika kökenli oluşu ve Fransız üniversitelerinde eğitim alan kişilerden oluşması. Eğitimli kadın evsizler ise çoğunlukla üniversite eğitimlerini kendi ülkelerinde aldıktan sonra Fransa’ya göç edenlerden oluşuyor.

Eğitimli evsizlerin yüzde 15’inin sokakla üniversite öğrenciliği sırasında tanıştıklarına değinilen raporda, diplomalı evsizlerin diğer evsizlere göre daha sağlıklı, sosyal ve iletişime açık olduğu vurgulanıyor.

2001 ile 2012 yılları arasında evsizlerin sayısında yüzde 50 oranında artışa işaret edilen araştırmada, evsizlerin yüzde 15’inin düzenli bir işe sahip oldukları, yüzde 50’sinin ise kendini işsiz olarak gördükleri aktarılıyor.

INSEE, evsizler hakkında yaptığı son araştırmasında Fransa’da 3 buçuk milyon kişinin düzenli olarak kalacağı bir evinin olmadığını belirtmiş ve 141 binden fazla kişinin sokakta yaşadığını ortaya koymuştu.

Fransa’nın sosyal portresini ele alan araştırmada ortaya çıkan rakamların 2008 yılında yaşanan küresel ekonomik kriz nedeniyle ciddi oranda arttığına vurgu yapılmıştı. Sokakta yaşayan insan sayısında görülen artışa Avrupa Birliği’ne yeni katılan Balkanlar ve Doğu Avrupa ülkelerinden gelen göçmen nüfusun da dahil olduğu belirtiliyor.

KAMUPEROSNELİ.NET – AA