Gündem

Gaziantep Valisi Davut Gül Kimdir?

Gaziantep’te dün gece yarısından sonra başlayan kar yağışı gündüz de etkisini sürdürdü. Yetkililer ise kar ve buzlanmaya karşı uyardı. Öğrencilerin en çok merak ettiği, “Okullar tatil olacak mı” sorusunu ise Gaziantep Valisi Davut Gül yanıtladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gül, “Gaziantep genelinde kar yağışını takip ediyoruz, eğitim öğretimi aksatacak bir durum henüz yok, böyle bir durum ortaya çıktığında sizlere haber veririz” dedi.

Bir sonraki tweetinde yağan karın hemen eridiğini söyleyen Vali Davut Gül Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili kardeşlerim, Gaziantep’imize maalesef çok az kar yağdı ve yağan karda büyük ölçüde eridi.Çok istememe rağmen tatil ortamı oluşmadığı için isteğinizi yerine getiremedik. öğretmenlerinizle yılın son gününü geçireceksiniz, Allah zihin açıklığı versin, sizleri seviyoruz.”

Vali Davut Gül’ün paylaşımına öğrenciler şu yorumları yaptı:

“Kalbim paramparça fizik sınavından kalırsam annemle sen konuşursun canım vali amcam.”

“Sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum Valiciğim, kar yoksa buz gibi hava var bunu düşünün.”

“Neyse gençler üzülmeyin ağlaya ağlaya eritir karı okulumuza gideriz.:(“

“Sayın valimiz Erzurum valiliği de yaptığı için haklı olarak bu kadar karı kar saymıyor.”

DAVUT GÜL KİMDİR?

1974 yılında Erzurum Horasan ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Horasan’da, liseyi Kadıköy Mehmet Beyazıt Lisesi’nde bitirdi. Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. 2000 yılında Gaziantep’te kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. 

Muğla – Kavaklıdere, İzmir – Kemalpaşa ilçesinde kaymakam vekilliği, İngiltere’de yurtdışı stajı, AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yüksek lisans yaptıktan sonra asaleten Kırklareli – Kofçaz Kaymakamı olarak atandı. 2003 – 2005 Şirvan Kaymakamlığı, 2005 – 2006 yıllarında Karaman Vali Yardımcılığı, 2006 – 2009 yıllarında Gürün Kaymakamı olarak görev yaptı. 

Türk İdareciler Derneği tarafından 2009 yılında Yılın Kaymakamı seçilerek Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ödülü’ne layık görüldü. Gördes ve Şarkışla Kaymakamlıklarının ardından 2015’te İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atandı. 

1 Haziran 2016 tarih ve 2016/8864 sayılı kararname ile de Sivas Valisi olarak atanmıştır.

Şimdilerde ise Gaziantep Valisi olarak görevde yer almaktadır.

Evli ve bir çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.