Gündem

Gece yarısı TBMM'de flaş düzenleme! Bunu yapana 320 bin lira ceza verilecek

Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin bazı maddeleri kabul edildi. Bu maddelere göre alkollü içkileri otomatik satış makineleriyle satan, oyun makineleri veya farklı yöntemlerle oyun ve bahse konu edenler ile basın, yayın yoluyla tüketicilere satan, postayla satışını yapanlara ceza verileceği belirtildi. Bu cezalar 20 bin liradan 100 bin liraya kadar çıkabiliyor.

320 BİN LİRAYA KADAR CEZA

Bunun yanı sıra kabul edilen maddeler kapsamında saat 22:00 ile 06:00 arasında alkollü içki satışı yasağına aykırı hareket edenlere de büyük cezalar verilecek. Bu doğrultuda 65 bin liradan 320 bin liraya kadar ceza verileceği gibi 3 kez ceza alan esnafın alkol satma ruhsatı elinden alınacak.

SATIŞ BELGELERİ İPTAL EDİLECEK

Alkollü içkileri 18 yaşını doldurmamış bireylere satan veya sunanlar ile 22.00 – 06.00 saatlerinde perakende olarak satanların, bu fiilin işlenmesinden sonraki 5 yıl içinde üçüncü defa söz konusu yasağı ihlal etmeleri halinde, Tarım ve Orman Bakanlığınca tüm perakende alkollü içki ve açık alkollü içki satış belgeleri iptal edilecek.

Ayrıca bu kişilere 2 yıl süreyle belirtilen belgenin yenisi verilmeyecek.