Gündem

Geçtiğimiz Yıllara Göre Kurban Fiyatları Arttı

Bu yıl kurban bayramında talep artışı olacağı düşünülmesi sebebiyle kurbanlık fiyatlarına zam geldi. Kızılay, 2015 yılına göre 50 TL zam yaparken, Kırmızı Et Üreticileri Birliği ise %25-30 arasında zam geleceğini söyledi.

2015 yılında Kızılay, 690TL olarak belirlediği yurtiçi kurban kesim fiyatına %7 zam yaptı. 2016 yılında Kızılay’da kurban fiyatları 740TL oldu.Mehmetçik Vakfı ise, 2015 yılında 700TL olarak belirlediği kurban fiyatlarını, bu yıl 790TL yaptı. 

Alınan bilgilere göre; 2016 Kurban Bayramı’nda, piyasaya %20 daha fazka kurban arzı yapılması bekleniyor.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ: “Ülke olarak büyük bir badire atlattık bu sebepten daha fazla kurban satılacağını düşünüyoruz”  dedi.

Yalçındağ açıklamalarına:  “Yapılan zammın kabul edilebilecek ve kabul edilemeyecek bir tarafı var. Fiyatlar önden açıklanarak piyasa şartlandırılıyor. Tabii ki besleyen de para kazanacak. Anasının ak sütü gibi helaldir. Fakat piyasayı şartlamak için önden fiyat açıklamak doğru değil” ifadelerini kullandı. Yalçındağ fiyat açıklayarak piyasayı yönlendirmeyi ise algı operasyonu olarak değerlendirdi. Yalçındağ vatandaşın vakıf ve dernekler aracılığıyla kurban kesmemesi gerektiğini de ifade ederek, “Hiçbirini ayırmıyorum. Vakıf ve derneklerin nelerle uğraştığını gördük” diye devam etti.

Kamupersoneli.net