Gündem

Gelir Uzmanlarından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a Çağrı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a gelir uzmanları tarafından bir çağrıda bulunuldu. Gelir uzmanları tarafından sorunların çözülmesi için Bakan Albayrak tarafından verilen talimatlardab mutluluk duyduklarını ancak önlerindeki bürokratik engellere de bir çözüm bulunmasını talep ediyorlar.

Gelir uzmanları gelir idaresinin kurum hafızası olduklarını belirterek meslek tanımını “halkla iç içe ve insan odaklı çalışan, üretken çözümleyici ,Analitik düşünen kariyer meslek grubu” olarak tanımlıyorlar.

“BÜROKRATİK ENGELLERE ÇÖZÜM BULUNSUN”

Bunun yanı sıra doğru işlemeyen yanlış ve yanıltıcı yönlendirmeler yapan ve iletişim kanallarını kapayan bir bürokrasi ayağının varlığının kendilerini üzdüğünü belirten gelir uzmanları şu mesajı belirttiler:

“Sayın Bakanımızın; mağduriyetlerimizin düzeltilmesi amacıyla talimatlarından dolayı memnuniyet duymaktayız.Ancak talebin gerçekleşmemesi için ciddi bir bürokratik engelle karşı karşıya bulunmaktayız. Gelir İdaresinde mevcut bulunan idari kadrolardan grup müdürü, grup başkanı, vergi dairesi başkanı, daire başkanı ve gib başkan yardımcılığı atamalarında liyakat sahibi ve kurumun %75’ini temsil eden Gelir Uzmanlarına ve vergi dairesi müdürlerine yer verilmemesini ve belirli meslek grupları arasında söz konusu pozisyonların paylaşılmasını , mesleğinde yükselerek kariyer yapmak isteyen öz evlatlara karşı yapılmış bir dayatma olarak görmekteyiz. Konuyla ilgili olarak her iki meslek grubuna(Gelir Uzmanı ve Vergi Dairesi Müdürlerine) atılan söz konusu bürokratik çelmelerin çok yakın zamanda düzeltileceğine olan inancımızı korumak istiyoruz.”

Ayrıca gelir uzmanları Meslek Mensupları Tabanının sesine kulak vermeyen bu tür yönetim anlayışını kabul edilemez bulduklarını ifade ettiler.

Bir Yorum

  1. Balık baştan kokar Bakanlıgin başindakiler liyakat sahibi değiller ki alttaki atanan bürakratlar liykakat sahibi olsunlar.Tum dairelerin çoģunlugu bu şekjlde Allah basiret ve hidayet versin muktedirlere…..