Gündem

Genel Müdürlük yeni genelge yayımladı! Uygulanacak tedbirler belli oldu!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Turizm Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı koronavirüs salgınına ilişkin bir genelge yayımladı. Yayımlanan genelgeye göre, maske kullanmayan yolcuların havalimanlarına kabul edilmeyeceği ve uğurlama ya da karşılamaya gelenlerin, binaya girişlerine izin verilmeyeceği ifade edildi.

YOLCULARIN ATEŞLERİ ÖLÇÜLECEK

Yurtiçi ve yurt dışı uçuşlarında tüm yolcuların ateşleri, temassız ısı ölçer ya da termal kamerayla ölçüleceği ifade edildi. Sadece refakatçi zorunluluğu olan yolcuların refakatçilerinin girişlerine izin verilecek. Onun dışında uğurlamaya ve karşılamaya gelen vatandaşların misafirlerine izin verilmeyecek.

Genel Müdürlük yeni genelge yayımladı! Uygulanacak tedbirler belli oldu!

RİSKLİ YERLERDEN GELEN YOLCULAR FARKLI YERLERDEN GİRECEK

Hazırlanan ve gönderilen genelgede koronavirüs salgını sebebiyle, riskli yerlerden gelen yolcular, belirtilen farklı giriş ve çıkış kapılarını kullanacak. Ateş, öksürük gibi çeşitli sıkıntıları olan yolcular da aynı giriş çıkış kapılarını kullanacak.

YOLCULARIN BİLGİLERİ İSTENECEK

Havalimanını kullanacak olan yolcuların salgına ilişkin kişisel bilgileri istenecek. Gerekli görüldüğü durumlarda üçüncü ülkeler ve Sağlık Bakanlığı ile bilgiler paylaşılacak. Yanlış beyanda bulunan yolculara cezai yaptırımlar uygulanacak. Hava yolunu kullanan yolcular, Türkiye sınırları içerisinde ikamet edecekleri adreslerini bildirecekler.