Gündem

Genel Sağlık Sigortası'nda Prim Borçları Siliniyor

8 Mart 2017 Tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6824 Sayılı Torba yasada yapılan düzenleme ile Genel Sağlık sigortası değişiyor.

Yapılan düzenleme ile Genel Sağlık Sigortası prim ücretleri tek fiyata düşerek  53,32 liraya düşüyor. Bir yıl içinde başvuru yapanların yüksek GSS prim ücretinden hesaplanıp ödenmemiş prim borçları hem yeni prim ücretine düşecek hem de bu borçları yeniden yapılandırarak 12 taksit şeklinde ödenebilecek.

Genel Sağlık Sigortası tescili yapılmış olanlardan hiç gelir testi yaptırmayanların hem borçları düşecek. Hemde düşen borca yapılandırma haklarına sahip olacaklar. Yapılandırma sırasında eski dönemlere ait ödenmemiş olan, prim borçları aylık 53,32 lira üzerinden hesaplanacak.

Hiç gelir testi yaptıramayanların başvuruları 1 Nisan’dan itibaren  başlayacak. Başvuru süresi yasa yayınlandığı tarih olan 8 Marttan itibaren 12 ay olacak.

12 ay içinde başvuru yapanların primleri yapılan gelir testi sonucuna göre tescil tarihinden itibaren tahakkuk ettirilecek.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Merhabalar esim izmir buyuk sehir belediyesine bagli karabaglar kanalizasyon daire baskanliginda sofor olarak calisiyor sendikali isci kadrolu degil sofor fakat oda ekstra muavinlere yardim ediyor kanal temizliginde bilirsinizki kanal pis bi is avrupada en yuksek maaslar siralamasinda yer aliyor fakat burda cok az bir maasla o pis iste calisiyor hastaligi var ve bilasma ozelligide var o yuzden belediyede gercek isi yapsnlar onlar yuksek maaslari alan baskalari o yuzden bu konuylada ilgilenmenizi istiyorum