Gündem

Genel tepkiler üzerine Kızılay’a inceleme başlatıldı!

Torunlar Holding’e ait Başkentgaz tarafından, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na, 7.9 milyon dolar para aktarılması tepkilere neden olmuştu. Bu tepkiler nedeniyle İçişleri Bakanlığı Kızılay’a inceleme başlatıldığı duyuruldu.

Son dakika olarak gelen bilgilere göre, Ensar Vakfı’na yapılan bağışla gündeme gelen Kızılay, İçişleri Bakanlığı’na bağlı müfettişler tarafından mercek altına alındığı öğrenildi.

13 AYRI ŞİRKET KAYDI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Kerem Kınık’ın oğlu Muhammed Furkan Kınık’ın Genç Kızılay’ın başkan yardımcısı olduğunun ortaya çıkması ve Kerem Kınık’ın İstanbul Ticaret Odası’nda yer alan 13 ayrı şirket kaydı bulunması da, tepkilerin daha da artmasına neden olmuştu.

Kızılay Genel Başkanı Ekrem Kınık, bu yolla ciddi bir vergi indirimi alan Torunlar Holding’i, “Vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başkadır” sözleri ile savunmuştu.

”DERHAL TUTUKLANMASI GEREKİYOR”

Bu olayların ortaya çıkmasından sonra Kızılay Başkanı Kınık’a istifa çağrıları yükselirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kızılay’a destek mesajı atmıştı. Diğer taraftan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na yapılan yaklaşık 8 milyon dolarlık bağışa tepki gösterdi. Bu işlemin vergi kaçakçılığı olduğunu belirten Enginyurt, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın derhal tutuklanması gerektiğini kaydetmişti.

KINIK’A DESTEK MESAJLARI

Kızılay’ın tartışmaların odağına yerleşmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyadandan bir ‘destek operasyonu’ gerçekleştirdi. Soylu’nun hem kendi Twitter hesabından, hem de kendisine bağlı kurumların resmi Twitter hesaplarından Kızılay’a destek mesajları paylaşıldı. Süleyman Soylu’nun paylaşımının hemen ardından İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, İçişleri Bakanlığı, AFAD, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden paylaşımlar yapıldı. Kızılay da söz konusu paylaşımları retweet ederek takipçilerine iletti.

Paylaşımların hepsinde, “Elazığ’da günde 65.000 kişiye sıcak yemek veren, paydaşlarıyla birlikte depremin ilk anından itibaren vatandaşımıza sıcaklığını hissettiren Kızılay’a sonsuz teşekkürler… Kara gün dostu Kızılay” ifadeleri kullanıldı.

Soylu ve kendisine bağlı kurumlardan yayımlanan mesajlar şöyle:

Genel tepkiler üzerine Kızılay’a inceleme başlatıldı!