Gündem

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar 176'ncı NATO Toplantısına Katılacak

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, “Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın 17-18 Ocak 2017 tarihlerinde NATO Karargahı Belçika Bürüksel’de düzenleneceği belirlenen 176’ncı NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı’na katılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları toplantısı içerisinde ise hang konuların konuşulacağı henüz netlik kazanmazken toplantı içerisinde askeri savunmalar ve ordu içi yapılanmaların görüşüleceği beklenilmekte.

HULUSİ AKAR KİMDİR?

1972 yılında Kara Harp Okulu’nu, 1973 yılında da Piyade Okulu’nu tamamladı. 1980 yılına kadar Türk Kara Kuvvetleri bünyesinde çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanı olarak görevde bulundu. 1982 yılında Kara Harp Akademisi’ni tamamladıktan sonra 7. Piyade Alayı’nda karargâh bölük komutanlığını üstendi. Daha sonra 12. Piyade Tümeni Lojistik Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Genel Sekreterliğinde Plan Subaylığı, Kara Harp Akademisi öğretim üyeliği, Güney Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı’nda istihbarat subaylığı, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği’nde plan subaylığı, Genelkurmay Özel Kalem Müdürlüğü ve Bosna-Hersek Türk Kuvvetleri Komutan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunarak hizmetler sağladı.

2015 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı olarak atandı. Kasım 2015’te ABD ile Türkiye ilişkilerinin dönüm noktası niteliğindeki Çuval Olayı’ndan sonra uzun süredir bir Türk Genelkurmay Başkanı’nın İncirlik Üssü’ne yaptığı ilk ziyaret olan ve daha sonra Diyarbakır’daki 8. Ana Jet Üssü’nü ziyaret eden eden Akar, ziyaretlerinde pilotların boyunlarına fuları takarak, pilotlara jest yaptı.

Kamupersoneli.net | ANKARA