Gündem

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: Umarım ABD'nin Operasyonu Göstermelik Değildir

GIda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ABD’nin Suriye’de gerçekleştirmiş olduğu operasyona yönelik açıklamada bulundu.

Bakan Çelik,  “Umarım ABD’nin bu operasyonu göstermelik bir müdahale değildir. Bu müdahale sorunu çözmeye yönelik bir müdahale olsun. Yoksa spesifik bir müdahaleyse, dünya kamuoyundaki tepkileri dindirmek için bir müdahaleyse yine yazıklar olsun diyorum. ABD’nin bu müdahalesi önemlidir ama bu müdahalenin kalıcı olması da son derece önemlidir.” dedi. 

ABD’nin Bu Müdahalesinin Kalıcı Olması Son Derece Önemlidir

Bu müdahalenin geç kalınmış bir müdahale olduğunu vurgulayan Çelik, “Düşünebiliyor musunuz 600 binden fazla belki de milyona yakın insan hayatını kaybetti. Hala sözüm ona çağdaş dünya izlemeye devam ediyor. Suriye’de kimyasal silah kullanılınca kırmızı çizgi aşılıyor, 600 bin kişi ölünce kırmızı çizgi aşılmıyor. Bu vahşet 6 yıldır devam ediyor. Türkiye bu konuda sürekli ikazlar yaptı ve bu olayın nerelere ulaşabileceğini gördü ama ne yazık müdahale birilerinin işine gelmedi. Umarım ABD’nin bu operasyonu göstermelik bir müdahale değildir. Bu müdahale sorunu çözmeye yönelik bir müdahale olsun. Yoksa spesifik bir müdahaleyse, dünya kamuoyundaki tepkileri dindirmek için bir müdahaleyse yine yazıklar olsun diyorum. ABD’nin bu müdahalesi önemlidir ama bu müdahalenin kalıcı olması da son derece önemlidir.”

Dünyanın Belası Esed’in Defedilmesi Gerekiyor

“Dünyanın belası durumundaki Esed’in defedilmesi gerekiyor, aksi durumda daha çok benzer olaylarla karşılaşacağız. Uçuşa yasak bölge de çok konuşuldu. Yaklaşık 8,5 milyon insan Suriye’den ayrılmak zorunda bırakılmış. Güvenli bölgenin de el birliğiyle oluşturulması gerekiyor ki bu insanlar güven içinde yaşayabilsin.” şeklinde konuştu.

Kamupersoneli.net