Gündem

Giresun'da Polis Aracına Silahlı ve Bombalı Saldırı: 2 Yaralı

Giresun’un Dereli ilçesinde polis aracına düzenlenen silahlı saldırı sonrasında arama, tarama faaliyetlerinin yapıldığı sırada patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 polis yaralandı.

Giresun Valisi Hasan Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekip otosuna 23.00 sularında gerçekleşen ve taciz ateşi olarak değerlendirdikleri saldırının hemen ardından emniyet güçlerinin arama, tarama faaliyetlerinde bulunduğunu söyledi. 

Saldırıda ateş edilen yerin civarında bir patlayıcının tuzaklandığını aktaran Karahan, “Daha önce yerleştirilen patlayıcıya maalesef basılıyor. Ateşleme yapılan yerin civarında tuzaklama yapmışlar, maalesef iki yaralımız var. İlk değerlendirmemiz bu yönde.” dedi.

Karahan, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların durumlarının iyi olduğunu belirterek, bölgedeki faaliyetlerin netice alınıncaya kadar devam edeceğini kaydetti.

Vali Karahan, taciz ateşini gerçekleştirenler için ise “Bizim düşündüğümüz PKK’nın grubu, PKK’nın buradaki grupları.” ifadesini kullandı.

Dereli ilçesinde 23.00 sularında polis aracına düzenlenen silahlı saldırıda polis memuru Suat Elidar yaralanmış, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, türkiye haberlerinden, güncel haberlerden, politika haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için kamupersoneli.net adresini takipte kalın.

Kamupersoneli.net  | Ankara