Gündem

Gökçek Döneminde Göreve Başlayan 12 Başkan Emeklilik Dilekçesi Verdi

Melih Gökçek’in, Ankara Büyükşehir Belediyesinde görev yapan ‘A Takımı’, yeni belediye başkanı Mustafa Tuna’nın istifa istemiyle emeklilik dilekçesi verdi.

23 yıl Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Melih Gökçek, görevini bırakmak zorunda kaldı. Sözcü’nün haberine göre; Melih Gökçek döneminde göreve başlayan 12 daire başkanı emeklilik için dilekçe verdi. Emekliye ayrılan bürokratlar arasında Gökçek’in Özel Kalem Müdürlüğünü yapan Fevzi Yılmaz da yer alıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın da dünürü olan Fevzi Yılmaz, 12 Kasım’da oğlu Melih Yılmaz’ı, Meryem Akpınar ile evlendirmiş, bu nikahta Tuna ile Gökçek ilk kez bir araya gelmişti.

TASFİYELER DEVAM EDECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesinde tasfiyelerin devam edeceği öngörülüyor. Belediyenin İmar ve Şehircilik Dairesi gibi alt birimlerinde yer alan teknik personeller, yatay geçiş ile başka kurumlara geçti. Belediye Başkanı Mustafa Tuna, belediyede görevli bazı bürokratların imza yetkilerini de askıya aldı.

Yeni Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, ‘Kanal Ankara’ projesini iptal etti, belediye önündeki fıskiyeli havuzu kaldırdı, Dinozor maketlerini ve Esenboğa yolundaki futbolcu heykellerini de kaldırdı. Ayrıca 36 otoparkın sözleşmesinin de iptal edileceği öğrenildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA