Gündem

Gümüşhacıköy Açık Ceza İnfaz Kurumunda Tahliye İşlemleri Başladı

Cezasının bitimine 2 yıl veya daha az süre kalan hükümlülerin Amasya Gümüşhacıköy Acık Ceza İnfaz Kurumundan tahliyeleri yapılıyor.

671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’a eklenen düzenleme kapsamında, denetimli serbestlik koşuluyla Gümüşhacıköy Açık Ceza İnfaz Kurumundan tahliyeler başladı.

Yakınlarını cezaevi kapısında gören hükümlüler büyük sevinç yaşadı. İşlemleri tamamlanarak gruplar halinde tahliye edilen hükümlüler cezaevi çıkışında yakınlarıyla hasret giderdi.

2 yıldır ceza infaz kurumlarında yattığını belirten Ali Taran, “Devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Darbe girişiminden sonra tahliye beklentilerinin olduğunu belirten Taran, “Devletimizden bize verdiği şansı geride kalan arkadaşlarımıza da vermesini bekliyoruz. 38 bin mahkuma bir bayram verildi, dilerim devletimiz bu çalışmayı genişleterek tüm mahkumlara güzel bir bayram yaşatır.” diye konuştu.

Yaşar Karaçam da çok büyük bir mutluluk yaşadıklarını anlatarak, “Devletimizin verdiği bu indirimden faydalandık, inşallah bütün arkadaşlarımız faydalanır. Şu an çok mutluyum Allah devletimizden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Gümüşhacıköy Açık Ceza İnfaz Kurumundan, 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle 194 mahkumun tahliye edileceği öğrenildi. 

Kamupersoneli.net | AA