Gündem

Gündemden Kaçırılmaması Gereken Önemli Başlıklar!

Sürekli olarak hareketlilik yaşanan şu günlerde, ülke ve Dünya gündemine yönelik mutlaka haberdar olunması gereken başlıkları, günün özeti olacak şekilde aktardığımız bu haberimizde, önemli bilgilere ve bilgilendirmelere ulaşabilirsiniz.

Gündemde göz atılması gerekenler listeleyecek olursak:

1. AÖF kayıt yenileme işlemleri başladı: Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin kayıt yenileme, ders-ekle sil işlemlerinin yapılacağı dönem başladı. Anadolu Üniversitesi’ nin resmi web sitesi üzerinden bu işlemler yapılabilirken, ders-ekle sil işlemleri kayıt ücreti yatırılmadan önce gerçekleştirilmelidir. Aksi takdirde daha sonra düzenleme yapılamamaktadır.

2. 10.000 kişiye iş imkanının kapısı açıldı: Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklama kapsamında, başlatılan projede Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ da çağrı merkezi faaliyetlerine yönelik işletmeler hazırlanacak. Burada hazırlanan işletmelerle 10.000 kişinin istihdamının gerçekleşmesi bekleniyor.

3. Fuat Avni çözüldü: Sosyal medyada Fuat Avni olarak bilinen, gerçek yaşamında FETÖ’ nün medya ayağı ve altın çocuğu olarak bilinen Aydoğan Vatandaş görüntülendi. FBI tarafından yapılan bilgilendirme kapsamında ABD’ de görüntülerine ulaşıldı.

4. Kamudaki temizlik bitti, sıra terör örgütlerinde: 15 Temmuz ve OHAL sürecine ilişkin gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, kamudaki temizlemeler bitti. Şimdi sırada terör örgütüyle bağlantısı olanlar yer alıyor. Belediyelere kayyum atama işlemlerine başlanmış durumda.

5. Seçimlerde Facebook faktörü: ABD’ de gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerine Facebook üzerinden oy kullanılabilecek. Twitter üzerinden tüm Dünya’ ya naklen yayının yapılacağı seçimlerde, firesiz bir oy kullanma sürecinin yaşanacağı düşünülüyor.

6. Trafik borçlularına müjde: Birçok düzenlemeden sonra trafik borçlarına da düzenleme getirildi. Trafik cezası borcu olan vatandaşlar, vergi dairelerine gidip yapılandırma istediklerini belirterek, borçlarını yapılandırmalı olarak ödeyebilecekler.

7. Asgari ücret karmaşası çözüldü: Asgari ücretlilerin vergi dilimine girecek olması nedeniyle yaşanacak problem, hükümetin çalışmalarıyla ortadan kaldırıldı. Asgari ücrette düşüş yaşanmayacak.

Kamupersoneli.net | ANKARA