Gündem

Gürsel Aktepe: "Gülen'in Talimatı Olmadan Gerçekleşmesi Mümkün Değil"

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu gece, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığının giriş kapısı yakınlarında gözaltına alınan eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Gürsel Aktepe, “15 Temmuz akşamı yapılmak istenen darbenin bu örgütün en tepesindeki kişinin yani Fetullah Gülen’in bilgisi ve talimatı olmadan gerçekleşmesi mümkün değildir” dedi.

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığının giriş kapısı yakınlarında polislerce gözaltına alınan Aktepe ifadesinde, görevde olduğu dönemlerde genellikle istihbarat biriminde çalıştığını anlattı.  Aktepe, darbe girişiminin olduğu gece “Darbe oldu herkes destek için çıksın daha önce çalıştığı yerin yakınına geçsin, General Mehmet ile irtibata geçsin” diye atılan bir mesajın ardından harekete geçtiğini belirtti.

Kendisi gibi meslekten ihraç edilen ve hakkında yakalama kararı bulunan eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı yakınlarına gittiğini ifade eden Aktepe, yanlarında tabanca olduğunu da söyledi.

İlahiyat Fakültesi mezunu olduğunu, üniversite döneminde sohbet toplantılarına katıldığını dile getiren Aktepe, Fetullah Gülen’e sempatisinin olduğunu aktardı. 

FETÖ maaş bağlamış

Aktepe, meslek hayatı sırasında ABD’ye görevli gittiğini, iki gün Gülen’in evinde kaldığını ve sohbet toplantılarına katıldığını belirterek, meslekten atıldıktan sonra kendisine her ay 4 bin 500 lira destek sağlandığını söyledi. Aktepe, parayı Samanyolu Koleji’nde öğretmenlik yapan “Zübeyir” kod adlı şahıstan aldığını kaydetti.

“FETÖ’nün her kurumda bir imamının olduğunu” söyleyen Aktepe, görevde olduğu dönemde “Doktor” kod adlı “MİT imamı” ile çeşitli sohbet toplantılarında bir araya geldiğini söyledi.

Darbe girişimini kesinlikle kabul etmediğini belirten Aktepe, “15 Temmuz akşamı yapılmak istenen darbenin bu örgütün en tepesindeki kişinin yani Fetullah Gülen’in bilgisi ve talimatı olmadan gerçekleşmesi mümkün değildir” dedi.

Aktepe, darbe girişiminin makam hırsından kaynaklandığına yönelik görüşünü de dile getirdi.

İç Güvenlik Paketi’nin ardından yapılan düzenleme sonucu meslekten ihraç edilen Aktepe hakkında usulsüz dinleme soruşturması kapsamında arama kararı bulunuyordu.

Kamupersoneli.net | AA