Gündem

' Güvenlik Güçlerimiz Öz Verili Bir Şekilde Terörle Mücadele Ediyorlar '

Batman Valisi Ahmet Deniz, “Batman halkı duruşu ile çukur siyasetine prim vermedi. Güvenlik güçlerimiz özverili bir şekilde terörle mücadele ediyor. Tek bir silahlı terörist kalmayana kadar bu mücadele devam edecek.” dedi.

İncelemede bulunmak üzere gittiği Gercüş ilçesinde Kaymakam Ünal Koç’u ziyaret eden Vali Deniz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Batman ve ilçelerinin çok sayıda tarihi ve kültürel varlığı barındırdığını söyledi.

Deniz, Çözüm Süreci’nde bölgenin adeta bir cazibe merkezi haline geldiğini ancak terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılar dolayısıyla sıkıntı yaşandığını kaydetti.

Saldırlarının ardından yerli ve yabancı turist sayısında büyük azalma olduğuna dikkati çeken Deniz,  şöyle konuştu:

“Batman halkı duruşu ile çukur siyasetine prim vermedi. Bir taraftan da güvenlik güçlerimiz özverili bir şekilde terörle mücadele ediyor. Tek bir silahlı terör örgütü mensubu kalmayana kadar devam edecek. Bize de düşen görev halkımızı kucaklamak, vatandaşın hizmetinde olmaya devam etmektir. Buralar turizm potansiyeli olan yerlerdir. İnşallah güvenlik problemi hızla giderildikten sonra turizmi canlandıracağız.”

Vali Deniz, tarihi Gerçüş hükümet konağının en kısa sürede restore edeceğini de sözlerine ekledi. 

Kamupersoneli.net / AA