Gündem

Güvenpark Saldırısıyla İlgili İddianame Hazır

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 Mart 2016’da, Kızılay Güvenpark otobüs duraklarında bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen, 36 kişinin ölümü, 349 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan intihar saldırısıyla ilgili, terör örgütü PKK / KCK’nın üst düzey yöneticilerinin de arasında bulunduğu 55 kişi hakkında iddianame düzenleyerek Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

55 şüpheliden 43’ü için, 37’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 7 bin 646 yıl hapis cezası isteniyor.

Türkiye’de PKK/KCK’nın gerçekleştirdiği siviller ve kamu personeline yönelik terör eylemlerinin, örgütün “TAK” isimli alt birimince üstlenildiği kaydedilen iddianamede, “örgütün 2004 sonrasında metropol ve şehir merkezlerindeki sansasyonel şiddet eylemlerini gerçekleştirmeye yönelik kurduğu TAK isimli yasa dışı alt birimini, terör örgütü PKK/KCK’nın uluslararası alandaki terörist imajından kurtulmak ve örgüt üzerindeki baskıyı hafifletmek amacıyla kullandığı” ifade edildi.

PKK / KCK yöneticisi konumundaki şüphelilerin, TCK’nın 220/5’teki, “Örgüt yöneticileri, örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenen bütün suçlardan dolayı ayrıca fail olarak cezalandırılır” hükmü uyarınca aynı cezalara çarptırılması istenen iddianamede,bazı şüphelilerin devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisleri talep edildi.

Şüphelilerden 5’i için de, terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla 15’er yıla kadar hapisleri istenirken, şüphelilerden Vehbi Karakoç, Azamettin Karakoç ve Sebahattin Karakoç için “tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak” suçundan ayrıca 24’er yıla kadar hapis talebinde bulunuldu.

Kamupersoneli.net