Gündem

Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji Hava Durumu Son Dakika Açıklaması!

Yurt genelinde 2 Şubat Cumartesi günü hava nasıl olacak sorusunu merak eden vartandaşlar, Meteoroloji’nin tahminlerini öğrenmek istiyor.

Haftas sonu için plan yapmak isteyen vatandaşlar, yurtta hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı sorularının cevabını arıyor. İşte bugün hava nasıl sorusunun cevabı…

2 ŞUBAT CUMARTESİ HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Kastamonu, Sinop, K. Maraş, G. Antep, Ş. Urfa, Elazığ, Iğdır ve Şırnak çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Yozgat ve Sivas çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde Marmara ile iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güneyli yönlerinden, Güneydoğu Anadolu ile zamanla doğu kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceğitahmin ediliyor.