Gündem

Hafta sonu marketler açık mı? Bakkal ve markete gitmek serbest mi?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağının uygulanacağını duyurmuştu. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı ve 81 il valiliğine gönderdiği genelge kapsamında yasağın detayları tek tek açıklandı.

hafta-sonu-marketler-acik-olacak-mi-5-6-aralik-markete-gitmek-yasak-mi-h1607092332-82b854.jpg

GENELGE GÖNDERİLDİ

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine genelge göndererek, Türkiye genelinde 5 – 6 Aralık tarihinde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasının detaylarını paylaştı. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması 4 Aralık Cuma 21.00’den 7 Aralık Pazartesi sabah saat 05.00’e kadar devam edecek. Peki, yasağın olduğu saatler arasında markete gitmek yasak mı? Markete ne zaman gidilebilecek?

BELLİ ŞARTLARDA BAKKAL VE MARKETE GİTMEK SERBEST

Yayımlanan genelgeye göre belirli şartlarda bakkal ve markete gitmek serbest olacak. Cumartesi ve Pazar belirli saatlerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların dışında manav, kasap, bakkal ve markete gidip ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Saat 10.00 – 17.00 arasında vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için sadece yakın bölgelerindeki marketlere araçsız gidebilecekler.

screenshot-8-001.jpg

ARAÇ KULLANMAK YASAK

Salgın sebebiyle getirilen yasağın olduğu saatler arasında araç kullanmamak şartı ile (engelli vatandaşlar hariç) markete gidebilecekler.