Gündem

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Genelgesinin Bugün Yayımlanacağı İddia Edildi

Corona virüsü tedbirleri kapsamında 30 Büyükşehir ve Zonguldak’ta hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamada geçtiğimiz hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının bu hafta da uygulanacağı belirtilmişti.

17 Nisan gece yarısından başlayıp 19 Nisan gece yarısı son bulacak sokağa çıkma yasağının genelgesinin bugün yayımlanacağı iddia edildi. Konu ile ilgili olarak CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova açıklamalarında bu seferki genelgenin geçen haftakine göre daha kapsamlı olacğaını belirtti. 

DİCLE CANOVA’NIN AÇIKLAMALARI

Dicle Canova açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Genelge’nin bugün yayınlanması bekleniyor. Geçen sefere göre biraz daha kapsamlı bir genelge görebiliriz. Geçen hafta sonu yaşananlardan dolayı bir takım öneriler bakanlığa önerilmiş vaziyette. Bunların başında da gazete dağıtımı var.

Hem Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İstanbul Valiliği aracılığıyla taleplerini iletti. Hem de gazete temsilcileri geçen hafta yaşanan mağduriyetin altını çizdi. Geçen hafta sokağa çıkma yasağının 21:40’ta duyurulduğu sırada gazeteler basılmış vaziyetteydi. basılmış olan yüz binlerce gazete dağıtılamadı ve ciddi bir zarara neden oldu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti hem matbaa işçilerinin izinle tabi olup çalışmalarının sağlanması, hem de gazetelerin vatandaşa ulaşabilmesi için büfe ve bakkalların açık olması talebini İstanbul Valiliğine iletti. Valilik de bu talepleri İçişleri Bakanlığı’na iletti. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bendevi Palandöken de önemli mesajlar verdi.

‘Bakkallara özel izin çıkarılsın. İnsanlar ekmeğine, gazetesine, sütüne ya da diğer ihtiyaçlarına ulaşabilsin. Böylece kaos, yığılma, stokçuluk olmaz ve fiyat artışının önüne geçilir’ diye uyardı. Sadece gazete meselesi değil. Bir çok ilin valiliğinden İçişleri Bakanlığına geçen sefer mağdur olan ve bu kez dikkat edilmesi gereken kesimlerle ilgili talepler gönderilmiş vaziyette.”