Gündem

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı genişletildi! Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak?

Vaka sayılarının günlük 30 bine dayandığı koronavirüs salgınında tedbirler yeniden sıkılaştırıldı. Bugün alınan kararla birlikte, yeni koronavirüs tedbirlerine göre artık hafta sonu sokağa çıkma yasağı tamamen genişletildi. Yasak Cuma akşamı saat 21.00’de başlayacak Pazartesi sabah saat 05.00’e kadar devam edecek.

YASAK CUMA AKŞAMI SAAT 21.00’DE BAŞLIYOR

Kabine toplantısında ilave tedbirleri masaya yatırdıklarını ifade eden Erdoğan, Kabine toplantımızda ilave tedbirleri istişare ettik. Hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır. Hafta sonları cuma akşamı 21.00’den Pazartesi sabahı saat 05.00’e kadar kesintisiz devam edecektir” dedi.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı genişletildi! Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak?

MARKET, MANAV, BAKKAL VE KASAP YASAK DIŞINDA

Cumartesi Pazar artık vatandaşların evde olduğunu belirten Erdoğan, restoranların paket servis hizmeti vereceğinin altını çizerek, market, bakkal, kasap ve manav gibi işletmelerin kısıtlamaların dışında olduğunu şu sözlerle açıkladı:

“Cumartesi-pazar artık evlerimizdeyiz. Üretim, tedarik, lojistik, sağlık, tarım, orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışındadır. Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir”