Gündem

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı için flaş gelişme! O kişiler muaf olacak

Türk Kızılayı tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada hafta içi vakit bulamayan vatandaşların hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına dahil olmadan kan bağışında bulunabilecekleri ifade edildi.

TELEFONLARINA MESAJ GELECEK

Hafta sonu kan bağışında bulunmak isteyenlerin, Türk Kızılay’ın “www.kanver.org” sitesinden alacakları randevu sonrasında telefonlarına gelen mesaj ile kısıtlamaya dahil olmadan kan bağışı merkezlerine başvurabilecekleri vurgulandı. Ayrıca yapılan açıklamada kan bağış merkezlerinin son derece hijyenik ortamlar olduğu ve maske ile sosyal mesafe kurallarına titizlikle uyulduğu bildirildi.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDAN MUAFLAR

Türk Kızılayı tarafından yapılan açıklamada Türk Kızılay’ın ulusal kan stoklarının, salgının yeniden yükselişe geçmesi ve kış koşularının hissedilmeye başlaması ile düşüş eğilimine girdiği ifade edildi. Bununla birlikte açıklamada bu kapsamda hastanelerde acil kan ve yoğun bakımlarda immün plazma bağışı bekleyen hastaların sıkıntı yaşamaması için bağışçıların, hafta sonları için alınan sokağa çıkma kısıtlamasına dahil olmadığı duyuruldu.