Gündem

Hafta sonu sokağa çıkma yasağında BİM, A101, ŞOK marketler açık olacak mı? 5 – 6 Aralık BİM, A101, ŞOK marketlerin çalışma saatleri

Hafta sonu eve kapanacak olan vatandaşlar, ihtiyaçlarını karşılamak adına yasağın uygulandığı saatler arasında BİM, A101 ve ŞOK marketlerin nasıl çalışacağını merak ediyor. Cumartesi – Pazar uygulanacak olan sokağa çıkma yasağında marketlerin çalışma saati nasıl olacak? Marketlerden alışveriş yapılabilecek mi?

YENİ TEDBİRLER

Koronavirüs vakalarının özellikle Kurban bayramı sonrasında kademeli bir şekilde yükselmeye başlaması salgının kontrolden çıkmasına neden oldu. Durumun her geçen gün kötüye gitmesi sebebiyle bu hafta sonu uzun bir aradan sonra ilk defa tam kapanma şeklinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

BİM, A101, ŞOK MARKETLER HAFTA SONU AÇIK MI?

Vatandaşların en çok tercih ettiği zincir marketler arasında olan BİM, A101 ve ŞOK marketler, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında açık olacak. İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği genelge kapsamında 4 Aralık Cuma akşamı 21.00’de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması 7 Aralık Pazartesi sabah saat 05.00 civarında sona erecek. Bu kapsamda da BİM, A101 ve ŞOK marketler belirli saatler arasında hizmet verecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA MARKETLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

Hafta sonu sokağa çıkma yasağının uygulandığı saatlerde marketler saat 10.00 ila 17.00 saatleri arasında hizmet verecek. Aynı zamanda hafta sonları paket servis hizmeti devam edecek olup, restoranlar sadece paket servis hizmeti verebileceği belirtildi.