Gündem

Hain FETÖ'nün Askeri Okullardaki Zulmü

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi subayların baskısı nedeniyle Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesini 3. sınıfta bıraktığını iddia eden Oğuzhan Yerlikaya, hala pilotluk özlemiyle yaşıyor. 

Bolu’da bir fabrikada asgari ücretle çalışan 20 yaşındaki Yerlikaya, yaptığı açıklamada, annesinin fabrikada işçi olarak çalıştığını, babasının da garsonluk yaptığını söyledi.

Yerlikaya, Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesine 2010’da dereceyle girdiğini, 2,5 yıl okuduğunu, baskılar nedeniyle bırakmak zorunda kaldığını öne sürerek, eğitimlerin kendileri için zulüm haline getirildiğini savundu.

Komutanın askeri öğrencilerin doğum günlerini eğitim alanında kutladığını belirten Yerlikaya, “Benimle birlikte 5 kişinin de o hafta doğum günü vardı. Eğitim gününde hepimizi filonun karşısına çıkarttılar, doğum günü olan diğer arkadaşlarımla tokalaştı, en son bana geldiğinde elini uzattı. Ben de elimi uzattım, o sırada elimi havada bıraktı. Daha sonra da bütün filonun önünde beni yerden yere vurdu, hakaretler etti. ‘Hepiniz elmas gibi çocuklarsınız, pırlanta gibi çocuklarsınız ama aranızda bu arkadaşınız gibi kömürler var.’ dedi. Bunu demesinin hiçbir sebebi yoktu.” şeklinde konuştu.

“Her vuruşuyla yere düştüm”

Yerlikaya, her yıl sonu İzmir Aliağa’daki kampta arkadaşları normal şekilde eğitim alırken, kendisinin daha ağır koşullarda çalıştırıldığını anlattı. 

Yaşadıklarından sonra ders notlarının düşmeye başladığını, Bolu’daki arkadaşlarıyla daha az görüşmek için telefon hattını değiştirmek istediğini aktaran Yerlikaya, şöyle devam etti:

“Komutanımın bilgisi dahilinde hattımı değiştirdim. Zaten hat da okuluma gelmişti. Kolum kırılmış ve yatak istirahatliydim. Yataktayken komutanım geldi ve hattımı neden değiştirdiğimi sordu. Daha önce anlattığım şekilde bir kere daha anlattım ona. ‘İn aşağıya, esas duruşta bekle, geliyorum.’ cevabını verdi. İndim ve esas duruşta beklemeye başladım. Kolum kırık ve yatak istirahatli olduğum halde yaklaşık 45 dakika esas duruşta beklemeye devam ettim. Geldiğinde ise birden bana vurmaya başladı. Her vuruşuyla yere düştüm, tekrar ayağa kalktığımda bir daha vurdu.

Bununla baş edemedikten sonra kafamı ranzayla korkuluğun arasına sıkıştırarak dövmeye devam etti.”

Askeri okulda dayak yediğini henüz 15 yaşında olduğu için kimseye anlatamadığını belirten Yerlikaya, hiçbir zaman komutanlarını şikayet etmediğini kaydetti.

Yerlikaya, “Hayatımın tek ideali pilotluktan yapılan baskılar sonucunda ayrılmak zorunda kaldım. Odamda hala uçak posterleri, üniformalı fotoğraflarım duruyor, okuldan ayrılmanın üzerinden 2-3 yıl geçmesine rağmen. Hak yiyenler Allah’ından bulsun diyorum. Ben bu vatanın evladıyım. Bu vatanın evlatlarının hakları yendi. Artık bu vatanın evlatlarının haklarının yenmesini istemiyorum.” ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, okuldan ayrıldıktan sonra 20 bin lira tazminat ödediklerini, 6 ay psikolojik tedavi gördüğünü, hayatını karartan komutanların FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındığını vurgulayarak, insanların hayatını karartanlara gerekli cezaların verilmesini istedi.

Kamupersoneli.net | AA