Gündem

Hak-İş Genel Başkanı Arslan'dan KİT Çalışanlarının Kadroya Geçirilmesine İlişkin Açıklama

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş’e bağlı Öz Büro İş Sendikası’nın Gebze İlçe Şubesi’nin açılış törenine katıldı.

Katıldığı tören kapsamında bir konuşma yapan Hak-İş Genel Başkanı Arslan KİT çalışanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

HAK İŞ GENEL BAŞKANI’NDAN KİT AÇIKLAMASI

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan yapmış olduğu konuşmasında taşeron işçilerin kadroya geçirilmelerine ilişkin düzenlemelerde eksiklikler olduğunu ifade etti. Bazı kesim çalışanların mağdur edildiğini ifade eden Mahmut Arslan özellikle düzenlemeden KİT’lerde, yemekhanede, hastane bilgi sistem merkezinde, sosyal tesislerde ve kendi araçlarıyla çalışanların mağdur olduğunu vurguladı. 

Kadro sürecinde başvurularında sıkıntılar yaşayan hükümlü işçiler ile ilgili adımlar atılacağını ifade eden Hak-İş Genel Başkanı Arslan konuya dair şu açıklamalarda bulundu. 

“Sayın Bakan’la konuştuk. Hem hükümlülerle ilgili hem emeklilikle ilgili konularda bir adım atılacak inşallah. Umut ediyoruz ki, bu mücadeleyi bir süreç olarak görüyoruz. Her şey bitmiş değil ama devam eden bir süreç var. ”

KİT çalışanları başta olmak üzere kadro dışı kalan işçilere yönelik çalışmaların devam ettiğini açıklayan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan  ”İnanıyorum ki, özellikle KİT’lerde çalışan arkadaşlarımız başta olmak üzere kapsam dışı kalan bütün arkadaşlarımızın kamuda istihdamını ve kadrolu işçi olarak kalmaları için de çaba sarf ediyoruz. Ama geldiğimiz noktayı da küçümsememek lazım.” dedi.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Yalannnnn artik kimse inanmiyor 1 milyonun golgesinde kalirsiniz inşAllah

  2. Sosyal tesisler olarak bizde kadro istiyoruz,neden ayrımcılık yapılıyor.saygılar…

  3. geldiğimiz noktayı kucumsememk lazım dıyor.glediğiniz nokta neresi

  4. Sayin davutoglu birkasim ve oncesi dedi peki simdi dort aralik cikti dort araliktanrihatsiz olan yok ancak bir kasimdan sonra isten cikarilanlar ne olacak

  5. Yüzde 70 şartı da kaldırılıp haksızlık ortadan kalksın

  6. kamu sosyal tesis calışanları en cok madur olan taraf neden görmezden geliyorlar

  7. Polis evinde çalışıyordum 3 yıldır tasaron bitti sozlesme bitti isimize son verildi bizlerde madur kaldik kadro istiyoruzz

  8. 2010 Gemlik Açık Ceza evinde ihale ile bursa tapu kadastroda çalıştım 4 yıl müdürlerimin refarans ıyla bursa tapu kadastroda taşaron da 4 yildaha çalıştım khk dolayı ret cevabı aldım suçum ailemi zorla kaçıran kişiyi tecavüze kalkışan cinselistismar adalete teslim edeceğime öfkemin kurbanı oldum eşim kadın sığınma evinde çocuklarım kardeşim tarafından bakılmaktaydı ayriyetten ankara çocuk esirgeme kurumu tarafından yardımda bulundu yuvamı toparladım 2 çocuk babasıyım oğlum şuan vatani görevini Gaziantep İhsaniye yapmakta kızım ise liseye gidiyor kirada oturuyom kredi borcum var ev kira hükümlü ler için 31/03 tarihinde resmi gazetede yayınlandı kimse bana yardımcı olmadı yuvamı toparladım şuan da 47 yaşındayım çaresiz kaldım siz büyüklerim ne olur bana yardım edin oğluma 100 tl gonderemiyorum 3 4 yerde icra geldi ne yapacağım bilemiyorum namusumu korudum suçmu çok mağdurun Allah razı için andres intizam mah 3 tabak şok no 59 osmangazi Bursa