Gündem

Hak İş Sendikasından Önemli Taşerona Kadro Mesajı

Taşerona kadro konusunda çalışmaların tamamlandığı haberlerinin ardından Hak İş Sendikası Başkanı Mahmut Arslan bir açıklama yaptı ve yaptığı açıklamalarında önemli taşerona kadro mesajı verdi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından açıklanan ve çalışmaları tamamlanan taşerona kadro hakkında açıklamalarda bulundu. Mahmut Arslan açıklamalarında taşeron işçilere ilişkin olarak sürdürülemez hale gelen sistemin artık tarihe karıştığını ifade etti. Ayrıca Mahmut Arslan açıklamalarında konunun mutlu olunacak bir şekilde ortadan kaldırıldığını bildirdi.

“TARİHİ BİR OLAYDIR”

Konu ile ilgili olarak Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan açıklamalarında “Sürdürülemez hale gelen bir sistem, artık tarihe karışmıştır. Mutlu olacağımız bir sonuçla ortadan kaldırılmıştır. Devlet ilk defa 1933’ten bu tarafa kamuda taşeron çalıştırmaktan vazgeçiyor. Taşeron sistemi artık kamuda olmayacak. Bu büyük bir karar ve tarihi bir olaydır.” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a müteşekkir olduklarını ifade ederek, taşeron işçilere kadro kararının Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçmesiyle Türkiye’de işçiler adına tarihi bir dönüm noktasının gerçekleşmiş olacağını bildirdi.

KARARIN YASALAŞMASI BEKLENİYOR

Umutlarını kaybetmeden mücadeleyi sürdürdüklerini ifade eden Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan arkadaşlarının kamunun işçisi olmasını istediklerini belirtti. Ayrıca Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan açıklamalarında mücadele verdiklerini be bu kararın yasalaşmasını beklediklerini ifade etti. 

“ÖNEMLİ BİR KAZANIMDIR”

Hak İş Genel Başkanı “Devlet ilk defa 1933’ten bu tarafa kamuda taşeron çalıştırmaktan vazgeçiyor.” diyerek kamuda taşeron sisteminin olmayacağını ifade etti. Bundan sonra taşeron şirketlerin olmayacağını vurgulayan Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA