Gündem

Hak İş'ten KİT'lerdeki Taşeronların Kadroya Geçirilmesi İçin Açıklama

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan başvuruları sona eren taşeron işçilerin kadrolu olarak istihdam edilmesi hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Mahmut Arslan açıklamalarında taşeron işçilere kadro verilmesiyle Türkiye’deki emekçilerin büyük hayalinin gerçekleştiğini ifade etti.

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan açıklamalarında taşerona kadroda geride kalan küçük orandaki arkadaşların sorununun da çözüme kavuşturulması ile taşerona kadro düzenlemesinin taçlandırılacağını ifade etti. Mahmut Arslan beklentilerinin KİT’lerdeki taşeron işçilerin düzenlemeye dahil edilmesi olduğunu vurguladı.

TAŞERON İŞÇİLER ŞİRKETLERİN MERHAMETİNE BAĞLIYDI

Mahmut Arslan 2014 yılında 6 bin taşeron işçisini Ankara ilinde buluşturduklarını ve bunun önemli bir tarih olduğunu bununla beraber o zamanlarda taşeron işçilerin sendikaya bağlı değil şirketlerin merhametine bırakılmış olan arkadaşlar olduğunu ifade etti. Mahmut Arslan açıklamalarının devamında hükümetin yaptığı taşeron düzenlemesinin, küresel sermayenin dünyada kamu kurumlarının özelleştirilmesi, devletin küçültülmesi, kamu hizmetlerinin özel sektör eliyle sürdürülmesi baskısına karşı Türkiye’nin bir meydan okuması olduğunu dile getirdi.

KİT’LERDEKİ TAŞERONLAR İÇİN KADRO AÇIKLAMASI

Bu kapsamda Mahmut Arslan açıklamalarında bu meydan okumanın bazı arkadaşlarımızın düzenlemenin kapsamı dışında kalmasıyla yeteri kadar net görülmediğini ve taşeron işçilere kadro verilerek Türkiye’deki emekçilerin büyük hayalini gerçekleştiren bir düzenleme yapıldığını ifade etti. Mahmut Arslan beklentilerinin KİT’lerdeki, hastanelerin bilgi yönetim sistemindeki arkadaşların araçlarıyla çalışan şoförlerin ve diğer bir kısım kurumlarda çalışan taşeron işçilerin de düzenlemeye dahil edilmesi olduğunu belirtti.

Son olarak Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan bugüne kadar kendilerine güvenen taşeron işçilerin güvenlerini boşa çıkarmadıklarını onların sorunlarını çözmek için büyük mücadele verdiklerini ve bu işin başarıldığını belirtti.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Mahmut arslandan işkur milli eğitşm çalışanlarına destek istiyoruz

  2. Üniversitelerde Sosyal Tesis Çalışanları da kadro istiyor.