Gündem

Halk Meydanları Doldurdu!

Gaziantep, Şanlıurfa ve Malatya’da ellerine Türk bayrağı alan vatandaşlar, sıcak havalara rağmen meydanları doldurarak darbe girişiminde bulunan FETÖ mensubu askerlerin gözaltına alınmasını sevinçle karşıladı.  


Gaziantep’te Demokrasi Meydanı’nda toplananlar, FETÖ’nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerince meydana kurulan platformun etrafında toplanan vatandaşlar, İstiklal Marşı okudu ve mehter marşı dinledi.

Sık sık FETÖ aleyhine slogan atanlar, 41 derece sıcağa rağmen meydandan ayrılmadı. Büyükşehir Belediyesi ise meydandaki vatandaşlara Türk bayrağı dağıttı, su ve yiyecek ikram etti.

Vatandaşlardan Mehmet Aksaklı, 67 yaşında olduğunu, sıcağa rağmen meydana geldiğini söyledi. Aksaklı, millet iradesinin her zaman başarılı olacağını belirterek “Nedir bunlardan çektiğimiz? Artık yeter. Bunların hepsi temizlenecek inşallah” diye konuştu.

Meydandaki vatandaşların sayısı sürekli artıyor.

– Malatya

Malatya’da da 2. Ordu Komutanlığı ve Malatya Havalimanı’nda yapılan başarılı operasyonlar sonucu darbeci askerlerin gözaltına alınması, kent merkezindeki vatandaşlarca sevinçle karşılandı. 

Dün akşam saatlerinden itibaren Kapalı Çarşı ve İnönü Caddesi’nden ayrılmayan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını salladı. Vatandaşlar da Türk bayrakları astıkları araçlarıyla sık sık korna çalarak toplanan kalabalığa destek verdi.

Malatya Valiliği önünde Battalgazi Mehteran Takımı’nın söylediği mehter marşlarına eşlik edenler, tekbir getirdi.

Büyükşehir Belediyesi de ulaşımın rahat sağlanabilmesi için otobüs ve trambüs hizmetlerinin 18 Temmuz Pazartesi gününe kadar ücretsiz olacağını duyurdu. 

– Şanlıurfa

Türkiye’nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa’da, 45 dereceye yaklaşan sıcağa rağmen vatandaşlar, meydanlardan ayrılmayarak FETÖ’nün darbe girişimine tepkisini sürdürüyor.

Kent merkezi ana arterleri ile 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı çevresindekiler, araçlarına taktıkları Türk bayraklarıyla konvoy yaparak darbe girişimine tepkisini ortaya koyuyor. Kışla kapısını kapatan iş makinelerinin yanında da polis ekiplerinin bekleyişi sürüyor.

Vatandaşların AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanmaları, hava sıcaklığının 45 dereceye yaklaşmasına rağmen devam ediyor. Halk bir taraftan da kurulan sinevizyondan ülke gündemini takip ediyor.

Tekbirler eşliğinde caddelerde gezen vatandaşlara çevredeki esnaflar da alkışlarıyla destek veriyor.

Şehirlerarası çalışan firmaların otobüsleri ile şehir içindeki toplu taşımada kullanılan araçların çoğuna Türk bayrağı asıldı.

Bu arada, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince, vatandaşların şehir merkezine daha kolay gelebilmeleri ve ulaşımı rahatlatmak amacıyla belediye ve özel halk otobüsleri ücretsiz yapıldı. Vatandaşlar, toplu ulaşım araçlarından ikinci bir talimata kadar ücretsiz faydalanacak. 

Kamupersoneli.net |AA