Gündem

Halkbank Personel Alım Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Halkbank Ekim ayı içerisinde yayımladığı bir ilan ile Türkiye geneli birçok şehirde bulunan şubelerinin eksik kadrolarında görevlendirmek üzere banka personeli alacağını açıklamıştı. Sınav usulü ile yapılacağı açıklanan banka personeli alımlarına binlerce aday başvuruda bulunmuşlardı. 

Halkbank tarafından gerçekleştirilen banka personeli alım sınavına başvuruda bulunan ve 10 Aralık tarihinde 14 farklı il merkezinde sınava giren adaylar, sınav sonuçlarının açıklanmasını talep ediyorlar.

HALKBANK PERSONEL ALIMI İÇİN SINAV DÜZENLEDİ

Halkbank, Ekim ayı ortalarında resmi internet sitesi üzerinden bir duyuru yayımlayarak ilgili birimlerinde görevlendirmek üzere banka personeli alımı için ilana çıkmıştı. Yayımlanan ilana göre, 3 farklı kategoride gerçekleştirilecek alımlarda 7 farklı boş pozisyona personel istihdamı yapılacaktı. Türkiye geneli birçok şehirde bulunan şubelerde eksik bulunan pozisyonlara yapılacak alımlar için açıklanan toplam sayısı ise 1295’ti.

Halkbank tarafından yayımlanan 1295 personel alım ilanına başvuruda bulunan adaylar, banka tarafından yayımlanan ilanda yer alan 3 grupta toplam 7 farklı kadroya tercihte bulundular. Banka tarafından açıklanan ve kadrolara göre yapılacak alım sayına ilişkin bilgilerde ise şu detaylar yer aldı.  İlanda açıklanan birinci grup alımlar için: Müfettiş Yardımcısı 35 kişi, İç Kontrolör Yardımcısı 25 kişi ve Uzman Yardımcısı 170, ikinci grup için: Bilgi Teknolojileri Müfettiş Yardımcısı 10 kişi, Bilgi Teknolojileri İç Kontrolör Yardımcısı 5 kişi, Bilgi Teknolojileri Uzman Yardımcısı 50 kişi üçüncü grup için ise: 1000 Servis Görevlisi.

ADAYLARA BAŞVURULAR İÇİN BİR AY SÜRE VERİLDİ

Halkbank personel alım ilanının yayımlanmasının ardından açıklanan boş pozisyonlara başvuruda bulunmak isteyen adaylara, banka tarafından bir aylık bir başvuru süreci tanındı. 18 Ekim tarihinde başlayan başvuruların ilk yayımlanan duyuruda 10 Kasım tarihinde sona ereceği duyuruldu. Daha sonra bankanın web sayfası üzerinden yayımlanan ikinci bir duyuru ile bu sürecin uzatıldığı aktarıldı. Banka tarafından konuya ilişkin yayımlanan duyuruda, sınava başvuruların yoğunluğu nedeniyle başvuru sürecinin 14 Kasım tarihine ertelendiği bildirildi.

Yaklaşık bir aylık süre boyunca, Halkbank personel alımı sınavına başvuruda bulunan binlerce aday, bu süre içerisinde başvurularını “https://halkbank.istanbul.edu.tr” web adresi üzerinden yaptılar. Halkbank sınava katılmak isteyen her adaydan başvurularının geçerli sayılabilmesi için ise 75 TL sınav ücret talep etmişti. Banka yayımladığı personel alım ilanında yer alan açıklamalarında ayrıca ilana şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvuruları kabul etmeyeceğini duyurmuştu.

SINAV SÜRECİ

Bir aylık süre boyunca Halkbank personel alım sınavı için başvuruda bulunan adaylar, 10 Aralık tarihinde Halkbank personel alım sınavına girdiler. Türkiye genelinde yer alan 14 farklı şehirde gerçekleştirilen Halkbank personel alım sınavı, Adana, Antalya, Ankara, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Samsun ve Trabzon illerinde yer alan sınav merkezlerinde düzenlendi. 

Bu şehirlerin dışında bulunan şehirlerden başvuru yapan adaylar ise kendilerine en yakın sınav merkezinde sınava girdiler. 

10 Aralık tarihinde sınava giren binlerce banka personeli adayı, banka tarafından gerçekleştirilen sınavda ter döktü. Söz konusu sınavda adaylara çeşitli konulardan toplam 150 soru soruldu. Adaylara 150 soru için 180 dakika süre tanıyan Halkbank, yapmış olduğu personel alım sınavında adaylara, genel yetenek, genel kültür alanında 40 soru, yabancı dil alanında 40 soru ve alan bilgisi alanında 70 soru yöneltti.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Halkbank tarafından gerçekleştirilen personel alım sınavına katılan binlerce aday, sınav sonuçlarının açıklanmasını talep ediyorlar. Sınavın üzerinden yaklaşık bir aylık bir sürenin geçtiğini hatırlatan adaylar sosyal medya üzerinden yapmış oldukları paylaşımlar ile sınav sonuçlarının biran önce duyurulması gerektiğini belirtiyorlar. 

Halkbank’ın sınav sonuçlarını açıklamamasının en büyük nedeni ise sınava olan yoğun katılım olduğu tahmin ediliyor. Bankanın 2016 yılında gerçekleştirdiği personel alım sınavında yoğun ilgili gösterilmişti. 2016 yılında gerçekleştirilen sınav sonuçları bir aylık süre sonunda açıklanmıştı. Halkbank tarafından sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından siz okuyucularımızla anlık olarak paylaşacağız.

Kamupersoneli.net – ÖZEL Haber

 

Bir Yorum

  1. Duydum ki çıkmaz ayın son çarşambasıymış ne yapıyorlar anlamadım ki herhalde kendi adamlarını yerleştirme planları yapıyorlar gitti gene 75 TL

  2. Sabırlarımız tükendi artık açıklayın şu sınav sonuçlarını

  3. Gerçekten hergün mail atmaktan bıktım açıklansın artık şu sınav