Gündem

Halkbank Personel Alımı Sonuçlarının Açıklanması Bekleniyor

Halkbank resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir ilan ile Türkiye geneli birçok şehirde bulunan şubelerinde görevlendirmek üzere banka personeli alımı için sınav düzenlemişti. Söz konusu ilana üç farklı alandan toplam yedi kadro için başvuruda bulunan adaylar yazılı sınava girmişlerdi. Sınava giren adaylar Halkbank’ın sınav sonuçlarını açıklamasını bekliyorlar. 

FARKLI KADROLARDA 1295 PERSONEL ALIMI YAPACAĞINI DUYURMUŞTU

Halkbank tarafından geçtiğimiz Ekim ayında yayımlanan personel alım ilanında, 3 farklı alanda olmak üzere belirtilen 7 kadroyda,1295 personel alımı yapılacağı duyurulmuştu. Adaylar banka tarafından açıklanan, Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı, Uzman Yardımcısı, Bilgi Teknolojileri Müfettiş Yardımcısı, Bilgi Teknolojileri İç Kontrolör Yardımcısı, Bilgi Teknolojileri Uzman Yardımcısı ve Servis Görevlisi kadrolarında istihdam edilmek için başvuruda bulunmuşlardı.

SINAVA BAŞVURULAR YAKLAŞIK 1 AY SÜRDÜ

Halkbank personel alım ilanına başvuru yapmak isteyen adaylara yaklaşık bir ay süre tanıdı. Söz konusu personel alım ilanına başvuruların 18 Ekim tarihinde başladı ve 10 Aralık tarihinde sona ereği açıklandı. Ancak Halkbank personel alım ilanına başvuruların yoğunluğu gerekçesiyle başvuru sürecini uzattığını ve son başvuru tarihi 14 Kasım olarak değiştirdiğini duyurmuştu. Adaylar, 14 Kasım tarihine kadar başvurularını bankaya ait internet adresi olan https://halkbank.istanbul.edu.tr adresi üzerinden yaptıktan sonra sınava katılım ücreti ödemişlerdi. Bankanın ilgili hesaplarına 75 TL sınav ücreti ödeyen adaylar 10 Aralık tarihinde sınava girdiler. 

10 ARALIKTA SINAVA GİRDİLER

Halkbank 1295 banka personeli alımına ilişkin sınav 10 Aralık tarihinde gerçekleştirildi. Türkiye genelinde yer alan farklı şehirlerdeki 14 sınav merkezinde gerçekleştirilen sınava çok sayıda adayın girdiği öğrenildi. Yurdun farklı bölgelerinde bulunan adaylar için açıklanan sınav merkezleri ise, Adana, Antalya, Ankara, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Samsun ve Trabzon’da yer aldı. Ayrıca düzenlenen sınav tek oturumda yapıldı.

150 Soru Soruldu

Banka personeli olabilmek adına sınava giren binlerce adaya Halkbank genel kültür alanında 40 soru, yabancı dil alanında 40 soru ve alan bilgisi alanında 70 soru olmak üzere toplam 150 soru sordu. 150 soruluk yazılı sınav için ise adaylara 180 dakika süre tanındı. 

Yazılı Sınava İtiraz

Halkbank tarafından gerçekleştirilen sınava giren adaylar, banka tarafından belirtilen tarihler arasında girmiş oldukları yazılı sınava ilişkin itirazlarda bulunabildiler. Sınavda çıkmış sorulara ilişkin yapılacak itirazlara dair Halkbank yayımladığı duyurusunda, 13 Aralık tarihine kadar yapılacak itirazların değerlendirileceğini duyurdu. 

SONUÇLARIN AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Banka tarafından gerçekleştirilen yazılı sınavın üzerinden uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen sınav sonuçları açıklanmadı. Sınav sonuçlarının açıklanmamasında, söz konusu personel alım ilanına gösterilen yoğun ilgi olduğu tahmin ediliyor. Halkbank yetkilileri de konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmazken banka tarafından da bir duyuru yayımlanmadı. 

Halkbank’ın bundan önceki senelerde gerçekleştirmiş olduğu yazılı sınavlarda göz önünde bulundurulduğunda sınav sonuçlarının açıklanmasının yaklaşık bir aylık süreyi bulabileceği tahmin ediliyor.

Halkbank tarafından konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılırsa siz ziyaretçilerimizle anlık olarak paylaşacağız.

Kamupersoneli.net – Özel Haber