Gündem

Harika bir İftar ve Sahur İçin Nefis , Hafif Yemek Tarifi

Harika bir İftar İçin Nefis Yemek Tarifi  

Ramazan ayında sahur ve iftar tatlı bir telaş haline geliyor, hanımlar evde bugün ne pişirsem düşüncesine kapılıyor? Kamupersoneli.net olarak Ramazan Ayı’nda Sizler için hem basit hem de oldukça leziz ramazan menüleri paylaşacağız.


Şehriyeli Tavuk Çorbası

 Şehriyeli Tavuk Çorbası Malzemeleri : Yarım tavuk göğsü, 1 çay bardağı tel şehriye, 1 havuç, 1 soğan,2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı un, tuz, tavuk suyu.

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi :

Öncelikle Tavuk göğsü haşlanır, kaynadıktan sonra ilk suyu dökülür yeni ve temiz bir su koyulur, Tavuk suyuna lezzet katması için iri doğranmış havuç, soğan ve tane kara biber ile birlikte defne yaprağı ve tuzunu koyup kapağını kapattıktan sonra kaynamaya bırakabilirsiniz. Tavuk piştikten sonra alıyor ve soğumaya bırakıyorsunuz. Soğuyan tavuğu didik didik parçalıyor, soğan ve sarmısakları minik minik olacak şekilde doğruyorsunuz. Çorba pişirilecek olan tencereye tereyağ , soğan ve sarmısak koyuyor daha sonra un ekleyip kavuruyorsunuz. Havuçlar rendeleniyor ve tencereye ilave ediliyor, Souk su dökülerek kıvamı açılıyor, karıştırma işlemi bu arada devam ediyor.Tavuğun haşladığı suyu alıyorsunuz ve çorba tenceresine aktarıyorsunuz, göz kararı tuz attıktan sonra, ocaktan almadan evvel tavuğu da ekliyorsunuz, 1 iki dakika daha kaynatıp altını kapatıyorsunuz. Servis tabağına çorbalar servis edildikten sonra maydonoz serperek servis ediyorsunuz.


Kırmızı Pancarlı Tavuklu Sebze Salatası

Kırmızı Pancarlı Tavuklu Sebze Salatası Malzemeleri ;
250 gr kuşbaşı tavuk 
1 çorba kasesi doğranmış kırmızı pancar turşusu
1 demet akdeniz yeşilliği
1 demet roka
1/2 demet dere otu
2 adet kırmızı biber
5 – 10 adet çeri domates
3 – 4 adet çengelköy bademi
Mor lahana
Mısır taneleri
İnce doğranmış havuç
Kornişon turşu 

Nar ekşisi
Zeytinyağı
Bal
Limon suyu
Tuz

Kırmızı Pancarlı Tavuklu Sebze Salatası Yapılışı;
Tavuğu az sıvı yağda tuz, karabiber ve kekikle soteleyin.
Sos malzemelerini hepsini bir kapta karıştırın.
Salata malzemelerini birbirine yakın boylarda doğramaya çalışın. Elinizde olan tüm salata yapılabilir sebzeleri kullanabilirsiniz. 
Servisten biraz önce salatanın sosunu, servis sırasında da tavuğunu üzerine ekleyin ve salatayı tamamlayın.

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Malzemeleri : 

500 gr kadayıf, 1 su bardağı şeker, 6-7 çorba kaşığı tereyağı, 1 litre süt, 2 çorba kaşığı nişasta, 2 çorba kaşığı un, 1 paket toz krem şanti.

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi :

Geniş bir tencerede tereyağı eritilir, Kurun kadayıflar elde ufalanarak tencereye eklenir, şeker ve irice çekilmiş fıkdıkta tencereye eklenerek kavrulmaya başlanır. Kahverengi olduktan sonra kavurma işlemi biter ve soğuması için bir kenara alınır. Muhallebi hazırlamak için süt tenecereye alınır, un , nişasta ve şeker eklenir ve tel çırpıcı ile çırpılır, muhallebi kıvamını alıncaya kadar işlem devam eder. Kıvamı yerine geldikten sonra ocak kapatılır ve toz krem şanti eklenir, mikser ile çırpılmaya başlanır. Daha sonra soğuması için bir kenara alınır. Soğuyan kadayıfın yarısı büyükçe bir tepsiye bastırarak yayılır, üzerine muhallebi eşit şekilde dökülür. Üzerinde kalan kadayıf eşit şekilde yayılır.

Kamupersoneli.net – AA