Gündem

Hastanın Karnında 'ekartör' Unutan Doktor ve Hemşireye Hapis İstemi

İstanbul’da meydana gelen olayda, kasığındaki ağrı nedeniyle hastane gitti ve olanlar oldu.

Doktor ve hemşire tarafından ameliyata alınan Fatma S.’nin karnında organları birbirinden ayırmaya yarayan ‘ekartör’ isimli alet unutuldu. Olay gün yüzüne çıkında ise doktor ve hemşirew hakkında soruşturma başlatırlarak 7.5 yıl hapis istemi ile dava açıldı.

Olay Nasıl Gelişti…

İstanbul’da bir hastanede meydana gelen olayda, kasık ağrısı nedeniyle Fatma S. hastaneye gitti. Kasığında çok ağır ağrılar olduğunu söyledi ve doktor tarafından kontrol edilen kadının dalağının patladığı ve iç kanama başladığı söylenildi. Bunun üzerine acil ameliyata alınan Fatma S. 4 gün boyunca yoğun bakımda tedavi altında tutuldu. 4. günün sonunda taburcu edilen kadın aradan 1,5 ay geçmesine rağmen ağrılarının azalmadığını aksine daha fazla olduğunu, bazen yürüyemeyecek kadar kötü durumda olduğunu fark etti. Bunun üzerine tekrar hastaneye başvuran kadın iddiaya göre psikiyatr servisine sevk ediliyor.

Yapılan muayene sonucunda kadının psikolojik bir sıkıntısının olmadığı ortaya çıkıyor ve kadın tekrar acil servise başvuru yapıyor. Acil serviste yapılan tetkikler sonucunda Fatma S.’nin karnında 25 cm boyutunda malaya benzeyen bir alet olduğu ortaya çıkıyor. Bunun üzerine acil operasyona alınan kadının karnından çıkan herkesi şoke ediyor. 1,5 ay önce girdiği ameliyat sırasında unutulan ‘ekartör’ kadının o kadar zaman sıkıntı dönemler yaşamasına neden olduğu ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı’nı arayarak yardım isteyen Fatma S., doktor ve hastane yetkililerinden şikayetçi oldu.

Doktor ve Hemşire Kusurlu Çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Sağlık Bakanlığı’na yazı gönderilerek doktorun ve hemşirenin gerçekleşen olayda kusurlu olup olmadığının rapor edilmesi istendi. Bakanlıkça doktorların kusurunun var olduğuna dair rapor gelmesi ardından Doktor Ahmet K. ve hemşire Kader L. hakkında 7.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA