Gündem

Hatay'ın EXPO 2021 Adaylık Başvurusu Kabul Edildi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından EXPO 2021 için ev sahibi olma talebi onaylandı. Buna göre; Hatay 2021 EXPO için ev sahibi olmaya bir adım daha yaklaştı.

Hayat Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre; Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Almanya’da düzenlenen Uluslararası Bahçecilik Üreticileri Birliği (AIPH) Genel Kuruluna katılarak EXPO 2021 ile alakalı olarak sunum yaptı. Yapılan sunumun ardından, kentin adaylık başvurusunun oy birliğiyle kabul edildiği açıklandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş , Hatay’ın EXPO 2021’e kabul edilmesinin kentin en prestijli projesi olabildiğine inandıklarını ifade etti.

Diğer yandan EXPO 2021’in hangi şehirde düzenleneceğinin ise mart ayında yapılması planlanan toplantının ardından, açıklanacağı vurgulandı.

O bölgede ve sınır dışında yaşanan olayların yanı sıra Hatay’ın EXPO 2021 adaylığına kabul edilmesinin dünya pazarına açılmaları konusunda büyük bir fırsat olduğunu bildiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bu ifadelerde bulundu:

“Medeniyetler Bahçesi temasıyla aday olduğumuz EXPO 2021 için Almanya’da AIPH Genel Kurulu’nda sunumumuzu yaptık ve sunumun ardından adaylığımız oy birliğiyle kabul edildi. Bu güzel haberin ardından çalışmalarımıza aynı heyecanla devam edip EXPO’yu Hatay’a getirmeyi hedefliyoruz. Çünkü bu projeyle Hatay dünyanın gözünde de prestijli bir şehir olacak.”

Kamupersoneli.net | AA