Gündem

Hayat Eve Sığar Uygulaması yayınlandı! Hayat Eve Sığar Uygulaması indir! Uygulama nasıl çalışıyor?

Play Stroe ve APP Store üzerinden indirilebilecek olan Hayat Eve Sığar uygulamasının kullanılabilmesi için, kişinin kişisel bilgilerini uygulamaya kaydetmesi gerekiyor. İsim, yaş ve konum bilgileri uygulama üzerinden kaydedildikten sonra bölgenin koronavirüse karşı risk oranından yakınındaki enfekte kişileri de gösteriyor. Geliştirilen uygulama sayesinde, vatandaşların uyarılara ve alınan önlemlere uyup uymadığı takip edilecek. İşte virüs uygulamasının detayları..

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?

Uygulamanın çıktığı duyurulduğundan beri, vatandaşların en çok merak ettiği ve araştırdığı konulardan bir tanesi, ‘Hayat eve Sığar uygulaması indir’ olmaktadır. İOS ve Android işletim sistemli cep telefonlarına sanal marketlerden indirilebilecek olan bu uygulama ücretsiz. İndirme işlemi yapıldıktan sonra uygulama, sizlerden bir takım kişisel bilgiler istemektedir. Kişisel bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde girilmesi gerekmektedir. Konumun da doğru girilmesiyle, bulunduğunuz bölgenin ne kadar riskli olduğunu görüntüleyebilirsiniz.

Google Play’den uygulamayı indirmek için TIKLAYIN

APP Store’den uygulamayı indirmek için TIKLAYIN

Hayat Eve Sığar Uygulaması yayınlandı! Hayat Eve Sığar Uygulaması indir! Uygulama nasıl çalışıyor?

UYGULAMAYLA MASKE ALINABİLİR Mİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamayla artık hayata geçirilecek olan uygulama sayesinde maske alınmasının daha da kolaylaşacağını ifade etmişti. Uygulama içerisine eklenecek olan QR kod ile vatandaşlar eczanelerden 10 gün için 5 ücretsiz maskesini eczaneden alabilecek.

TÜM COVİD-19 HASTALARI UYGULAMAYI İNDİRMEK ZORUNDA

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen bu uygulama, tüm koronavirüs teşhisi alan kişiler tarafında indirilmek zorunda olacak. Bu şekilde vatandaşlar evlerinden dışarıya çıktıkları an telefonlarına bilgilendirme mesajı gelecek. Kişi, uyarıya rağmen dışarıda durmaya devam ediyorsa, emniyet güçleri de devreye girerek kişinin eve gitmesi sağlanacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN BİLGİLENDİRMESİ

Sağlık Bakanlığı, yayınlamış olduğu Hayat Eve Sığar uygulamasıyla ilgili şu bilgilendirmeyi yaptı:

Yakın sürede çok fazla riskli alanlarda dolaşan ve fazla kişi ile temas eden kişiye risk puanı verecek ve o kişiyi gerekirse teste gönderecek, hatta arkadaşları varsa eklenmiş senin şu arkadaşının riski yükselmiş uyarısı verecek. Test yapılıp negatif çıkarsa, riski sıfırlayacak.

* Uygulama ile bulunduğunuz bölgedeki enfekte hasta yoğunluğunu görebiliyorsunuz. Aile ve yakın görüştüğünüz herkese yükletme gayretinde olunursa faydası çok olacaktır.

* Ayrıca izolasyon altında bulunanların yüklemesi kaçınılmaz. Herkesin bu uygulamayı yükleyerek kullanmaya başlaması birçok şeyin takibini, hastalık sonrasındaki temas zincirinin kolayca bulunmasını sağlayacaktır.