Gündem

Hayat Eve Sığar uygulamasını indir maske SMS kodu cebine gelsin!

Yeni tip koronavirüsle (COVID-19) mücadele kapsamında, vatandaşların bölgelerindeki risk durumlarına bakabileceği ve kendi sağlıklarını takip edebildikleri “Hayat Eve Sığar” mobil uygulamasına yeni bir güncelleme geldi.

Güncelleme ile artık ücretsiz maske kodu Hayat Eve Sığar uygulamasındaki “Sağlık Durumu” sekmesi altından alınabiliyor. Hayat Eve Sığar uygulamasını indirip maske kodunun SMS olarak cebine gelmesi için aşağıda link verilmiştir. 

UYGULAMA RİSK DURUMUNU ANLIK GÖSTERİYOR

Pandemi döneminde bilişim ve teknolojinin sunduğu imkanlardan en üst düzeyde faydalanan ve tüm süreci sağlık bilişim sistemleri üzerinden kontrol ve takip eden Bakanlığın “Hayat Eve Sığar” mobil uygulamasıyla vatandaşlar, hem kendi sağlığını takip edebilecek hem de çevresindeki risk durumunu anlık görebiliyor.

HASTANE, ECZANE, MARKET GİBİ YERLER DE GÖSTERİLİYOR

Hayat Eve Sığar uygulaması harita üzerinde, risk yoğunluğunun yanı sıra hastane, eczane, market, durak gibi acil ihtiyaçlarda bilinmesi gereken yerler de gösteriliyor.

Hayat Eve Sığar uygulaması ile eczanelerden ücretsiz maske almak kolay olacak. Mobil cihazlar için geliştirilen “Hayat Eve Sığar” uygulaması tüm Android ve iOS kullanıcıları için erişime açıldı. Uygulama ile evde izolasyonda olması gereken corona virüsü vakalarının izolasyon kurallarına uyup uymadığı adım adım izlenebilecek; henüz hastalıkla karşılaşmamış vatandaşların ise harita üzerinden riskli bölgeleri anlık olarak görmesine imkan verilerek oralardan uzak durmaları sağlanacak.

Uygulamaya erişmek için BURAYA TIKLAYINIZ