Gündem

Hayati Yazıcı Açıkladı "Bedelli Askerlik Süresi Kaldırılacak Mı?"

Hayati Yazıcı katılmış olduğu televizyon programında kamuoyu gündeminin  bir numaralı maddesi haline gelen bedelli askerlik ile ilgili çok konuşulan açıklamalarda bulundu. Yazıcı yapmış olduğu açıklamasında “farklı yöntemler geliştirebilir” diyerek açık kapı bıraktı. 

Daha Önce Bedelli Askerlik Süresi Kararı İptal Edilmişti

Hayati Yazıcı yapmış olduğu açıklamasında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından her yıl 350 bin kişinin askerlik kadrosuna dahil edildiğini hatırlatarak bedelli askerlik için bekleyen kişi sayısının ise 5 milyona yakın olduğunu hatırlattı. 

Mevcut koşullarda bu kadar kişinin bir anda askeri eğitime alınmasının çok zor olduğuna dikkat çeken Yazıcı aynı zamanda 28 gün temel eğitimi alsın, durmasını kalkmasını, koşturmasını, silah kullanmayı öğrensin diye 28 günlük eğitim konulmuştur. Kanun teklifinde karşılandı kamuda özel sektörde çalışan ücretsiz izinli sayılacak.

Sanmıyorum kalkabilir mi? Görüşülür bu. Farklı yöntemler geliştirilebilir. Geçmişte de bu yönde itirazlar oldu. 28 gün askerlik yapıyorlar, askeri gerekliliği görsünler diye pratikten geçiyor ama disiplini de bozuyor denilerek kaldırıldı. Herhalde bu prosedürden Savunma Bakanlığı’nın da değerlendirmeleri vardır” diyerek bedelli askerlik süresi iptali için bir düzenleme gelebileceğine işaret etti. 

Kamupersoneli.net