Gündem

Haydar Baş öldü mü? Haydar Baş kimdir? Kaç yaşında?

Corona virüsü salgınından dolayı Haydar Baş’ın öldüğü açıklandı.

HAYDAR BAŞ HAYATINI KAYBETTİ

Son dakika olarak açıklanan bilgilere göre Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

HAYDAR BAŞ ÖLDÜ MÜ?

Haydar Baş’ın Trabzon’da corona virüs yüzünden tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği haberinin aktarılmasının ardından vatandaşlar merakla Haydar Baş öldü mü? Haydar Baş kimdir? Kaç yaşında? sorularının cevapları merak konusu oldu.

Haydar Baş öldü mü? Haydar Baş kimdir? Kaç yaşında?

HAYDAR BAŞ’IN SAĞLIK DURUMU İYİYE GİTTİĞİ AÇIKLANMIŞTI

Trabzon’da yeni tip koronavirüs tedavisi gören 73 yaşındaki Haydar Baş; tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bilgisi gelmeden önce sosyal medya hesabı üzerinden BTP Genel Başkan Yard. ve Parti Sözcüsü Lütfullah ÖNDER, Baş’ın sağlık durumu hakkında açıklama yapmıştı. Yaptığı açıklamada Lütfullah ÖNDER, “Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş’ın sağlık durumu iyiye gidiyor. Son çıkan tahlillerde; değeleri gayet iyi.. En kısa sürede sağlığına kavuşması dileği ile kendisine acil şifalar diliyoruz..” ifadelerini kullandı.

Haydar Baş öldü mü? Haydar Baş kimdir? Kaç yaşında?

CENAZESİ YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Haydar Baş’ın cenazesi, yarın öğle vakti Sarıtaş Mahallesi’ndeki mezarlıkta toprağa verilecek. Cenazeye Baş’ın yakınları ve din görevlileri dışında kimsenin alınmayacağı açıklandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş için başsağlığı mesajı yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“KOVİD-19 sebebiyle hayatını kaybeden Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş’ın vefatından derin üzüntü duydum.

Sayın Baş’a ve aynı hastalıktan vefat eden tüm vatandaşlarıma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun.”

HAYDAR BAŞ KİMDİR? KAÇ YAŞINDA?

Haydar Baş 1947 yılında Trabzon’da doğmuştur. İlk, orta ve lise tahsilini Trabzon’da tamamlamasının ardından; 1970 senesinde, Kayseri’deki Erciyes Üniversitesi’ne bağlı Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun olmuştur.

Lisansüstü eğitimini ve doktorasını “Veda Hutbesinde İnsan Hakları” konusundaki tezi ile Bakü Devlet Üniversitesi’nde tamamlamış ve bu üniversitede göreve başlamıştır. Doktora sonrası akademik çalışmalarına devam ederek “İslam ve Hz. Mevlana”, “Tasavvuf Tarihi”, “Din Sosyolojisi” ve “Din Psikolojisi” konularındaki tezleri neticesinde “Profesörlük” unvanını da aynı üniversiteden almıştır.

Dokuz yıldır Bakü Devlet Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Baş, Doğu Dilleri ve Edebiyatlarını Araştırma Fakültesi, Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde vazifesini sürdürmüştür.

Fransızca, Arapça, Farsça ve Azerice bilmekteydi.