Gündem

Haziran ayındaki normalleşme planı belli oldu! İşte Haziran ayında açılacak yerler!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz gün Bilim Kurulu ile düzenlemiş olduğu koronavirüs toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca’nın, “Bayram sonrası özgürüz” demesi üzerine, Haziran ayında hangi tedbirlerin gevşetileceği merak konusu oldu.

RESTORANLAR AÇILACAK MI?

Salgın döneminde kapatılan restoranların ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Kademe kademe olarak normalleşme adımlarının atılmaya başlanması üzerine, gözler restoranlara çevrildi. Restoranların, Haziran ayının ortasında açılması bekleniyor.

UÇUŞLAR BAŞLAYACAK

Haziran ayının başında iç ve dış hat uçuşları başlayacak. Dış hat olarak ilk etapta 19 ülkeye uçuşun yapılması planlanıyor. Seyahat izninin devam ettiği şehirlere uçuşlar için ise seyahat izninin alınması gerekecek.

Haziran ayındaki normalleşme planı belli oldu! İşte Haziran ayında açılacak yerler!

AT YARIŞLARI BAŞLAYABİLİR

Salgın sebebiyle durdurulan at yarışlarının Haziran ayında başlaması gündemde. Aynı zamanda voleybol ve basketbol liglerinin de önümüzde haftalarda devam etmesi öngörülüyor..

SPOR SALONLARI AÇILACAK MI?

Salgının önlenmesi amacıyla spor salonları da bir süreliğine kapanmıştı. Ancak hükümetin hazırlamış olduğu normalleşme takvimine göre Haziran ayında spor salonların açılması öngörülüyor.

İSTANBUL’DA RİSK DEVAM EDİYOR

İstanbul, salgını ağır atlatan illerden bir tanesi. İstanbul’da bazı ilçelerde vakalarda düşme yaşandığı ifade ediliyor. Ancak Bağcılar, Esenyurt, Beylikdüzü ve Küçükçekmece gibi illerde risk halen devam ediyor. İstanbul’un yanında Bursa ve Kocaeli gibi vaka sayılarının yüksek olduğu illerde kısıtlamanın devam edeceği tahmin ediliyor.