Gündem

HDP eski Milletvekilinin terörist oğlu yakalandı

Hatay Amanoslar’da terör operasyonu düzenlendi ve bir terörist sağ olarak ele geçirildi. Ele geçirilen teröristin yurt dışında kaçak bulunan eski Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı ve 24. Dönem HDP Muş Milletvekili Demir Çelik’in “gri kategori”de aranan oğlu “Savaş” kod adlı Selim Çelik olduğu belirlendi.

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada Hatay Amanoslar’da bölgede keşif ve gözetleme icra eden güvenlik korucularının operasyonu sonucunda, 1 teröristin öldürüldüğü, 1 teröristin ise sağ yakalandığı ifade edildi.

ESKİ VEKİLİN TERÖRİST OĞLU YAKALANDI

Söz konusu açıklamanın devamında sağ yakalanan teröristin, bir dönem Varto Belediye Başkanlığı, 2008-2010’da BDP Genel Başkanlığı ile 24. Dönem HDP Muş Milletvekilliği yapan ve halen yurt dışında kaçak olan Demir Çelik’in oğlu “Savaş” kod adlı Selim Çelik olduğu vurgulandı.

Ayrıca bu açıklamada terörden arananlar listesinde “gri kategori”de yer alan Çelik’in 2 uzun namlulu silah, 1 tabanca ve çok sayıda mühimmatla yakalandığı ifade edildi.